x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Lemnul dulce, afrodiziac feminin

Lemnul dulce, afrodiziac feminin

de Gina Matei    |    29 Sep 2009   •   00:00
Lemnul dulce, afrodiziac feminin
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Sistemul imunitar are nevoie de sprijin, iar acesta poate veni de la infuzia de lemn dulce. O lingură de scoarţă de lemn dulce şi 250 ml de apă ajută la întărirea sistemului imunitar. Infuzia poate fi folosită cu succes la tratarea infecţiilor şi spasmofiliilor.



"Infuzia este recomandată, cu precădere, celor cu grupa de sânge A2, asupra cărora are un efect puternic calmant", menţionează Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med.

Infuzia din pulbere de lemn dulce, preparată dintr-o lingură la o cană de 250 ml de apă, este eficientă în laringite, faringite. Se poate consuma ca atare sau se poate face gargară.
Persoanelor cărora le apare frecvent herpes, specialistul nostru le recomandă să bea zilnic o cană cu infuzie de lemn dulce.

Fitoterapia susţine folosirea rădăcinii de lemn dulce în prevenirea şi tratamentul gastritelor hiperacide şi al ulcerului gastric. Ceaiul din rădăcină de lemn dulce are proprietăţi decongestionante şi cicatrizante, reducând, în acelaşi timp, tonicitatea crescută a peretelui gastric. Trebuie să aveţi grijă că preparatele pe bază de lemn dulce, în doze exagerate, pot produce tulburări hormonale.

Pentru că are capacitatea de a "topi" calculii, infuzia din pulbere de lemn dulce este indicată în tratarea calculilor renali, dar şi a celor biliari.

Cura cu tinctură de lemn dulce poate fi urmată de femeile infertile, dar şi de cele frigide. Se iau, zilnic, trei-patru linguriţe de tinctură, o perioadă de 14 zile, cu 14 zile de pauză. Tratamentul se va dovedi eficient mai ales în cazurile de absenţa ovulaţiei, precum şi în infertilitate sau în frigiditatea care apare la femei cu valori crescute ale testosteronului (hormonul masculin).

În cazul hepatitei virale şi a ulcerului gastric, se administrează o jumătate de linguriţă de pulbere din plantă de lemn dulce, de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă, câteva minute, după care se înghite cu apă. Pentru gastrita hiperacidă, ulcerul gastric şi duodenal, planta se administrează sub formă de pulbere: jumătate de linguriţă, de patru ori pe zi, pe stomacul gol.

VINE DE HAC MĂTREŢII!
Dacă vă confruntaţi cu inestetica mătreaţă, urmaţi un tratament de 10 zile. Astfel, după spălarea normală a capului, înmuiaţi părul timp de cinci minute într-un lighean cu infuzie de lemn dulce.

ATENŢIE!
Utilizarea îndelungată a produselor pe bază de lemn dulce sau în doze mari provoacă retenţia sodiului şi a apei în organism, dar şi pierderea potasiului. Nu se recomandă în timpul sarcinii, în tulburările colastice ale ficatului, în ciroză, în afecţiuni grave renale. Curele cu lemn dulce nu trebuie să depăşească patru-şase săptămâni fără recomandare medicală.

×