x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Magazinul “Leacul” vă aduce bio

Magazinul “Leacul” vă aduce bio

de Florina Zainescu    |    19 Apr 2008   •   00:00
Magazinul “Leacul” vă aduce bio
Sursa foto: Jurnalul foto/

“Să vă fie hrana leac” este sloganul care a dat numele primului magazin din Capitală cu produse ecologice.

“Să vă fie hrana leac” este sloganul care a dat numele primului magazin din Capitală cu produse ecologice.

 

La circa o lună de la des­chiderea propriu-zisă, pri­mul magazin exclusiv bio din Bu­cureşti a fost lansat oficial ieri şi a primit şi nume: “Lea­cul”. “Am ales acest nume plecînd de la un citat celebru: «Să vă fie hrana leac». Ne-am gîndit că o hrană să­nătoasă şi lipsită de chimicale şi aditivi cum e cea ecologică este, practic, un medicament”, a declarat Dan Răileanu, proprietarul magazinului aflat lîngă Perla, pe Strada Hatma­nul Arbore, numărul 11.

La “Leacul” se găsesc peste 1.000 de produse certificate ecologic: pîine, lactate şi brînzeturi, ouă, paste făinoase, cereale, vin, sucuri şi siro­puri, dulceţuri, conserve de legume sau pateuri vegetale. În ofertă se regăsesc şi mîncare de bebeluşi, suplimente nutritive, zeci de sortimente de ceai eco, cafea, fructe confiate, seminţe, dulciuri, dar şi o gamă largă de cosmetice şi produse de îngrijire corporală naturale şi bio şi produse eco pentru curăţirea casei.

În prima lună de la des­chidere, cele mai căutate s-au dovedit a fi ce­realele, siro­purile, sucurile, orezul, pîi­nea, pateurile din soia, vinurile. “S-au vîndut preponderent produsele de post. Lactatele şi ouăle au mers foarte bine în primele zile de la des­chidere, dar vînzările au scăzut imediat ce am intrat în post”, a explicat Răileanu. El a adăugat că, pe an­sam­blu, vînzările sînt bune pentru în­ceput – circa 3.000-4.000 de lei pe zi.

 

OPŢIUNI. Pe lîngă magazinul exclusiv bio, bucureştenii pot să cumpere produse alimentare eco din magazinele Naturalia (Calea Mo­şilor, Calea Floreasca şi oraşul Vo­luntari), Delicateria (Strada Mihai Emi­nescu, Dorobanţi şi Carrefour Feeria), Ki-Life (Piaţa Amzei), dar şi din marile lanţuri de supermarketuri şi hipermarketuri. De asemenea, maga­zinul Natural Paris (Calea Griviţei numărul 33) are în ofertă doar cosmetice naturale, bio. Astfel de produse se găsesc şi în magazinele Beautik.

 

 florina.zainescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: bio