x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Migdalele previn bolile de inimă

0
Autor: Magda Marincovici 02 Iul 2014 - 18:35
Migdalele previn bolile de inimă Thinkstock
Se recomandă 50 de grame de migdale, zilnic, deoarece conţin foarte multe calorii
Un pumn de migdale zilnic. Aceasta este soluţia care, în opinia cercetătorilor britanici, ne ajută să ţinem la distanţă bolile cardiovasculare. În afara gustului deosebit, despre virtuţile migdalelor ştim multe. Migdalele ne ajută să stăpânim stresul, să prevenim căderea părului, să luptăm contra hemoroizilor, diabetului, calculilor biliari şi cancerului. De asemenea, cu ajutorul migdalelor putem prelungi bronzul şi combate acneea. Şi iată că la această listă de beneficii oferite celor care mănâncă migdale, cercetătorii de la Universitatea Aston (Marea Britanie) au mai adăugat şi capacitatea lor de a preveni bolile cardiovasculare. Studiul publicat în revista de specialitate Free Radical Sesearch se bazează pe compararea datelor colectate de la două grupuri de persoane. În primul grup, se aflau persoane care mâncau în mod obişnuit. În al doilea grup, persoanele au primit la masă şi 50 g de migdale. După aproximativ o lună, cercetătorii, coordonaţi de profesorul de biologie Helen Griffiths, au observat că sângele persoanelor care au mâncat zilnic cele 50 g de migdale era mai bogat în alfa-tocoferol, o formă de vitamina E. Alfa-tocoferol este folosită frecvent pentru a ţine sub control nivelul colesterolului în sânge şi a atenua stările depresive. Migdalele contribuie la scăderea cu 10% a nivelului colesterolului (LDL). În plus, în cazul persoanelor care au mâncat aproape un an, zilnic, aceste fructe s-a observat că efectul este comparabil celui al statinelor, medicamente administrate pentru scăderea colesterolului. Totodată, alfa-tocoferolul contribuie la fluidizarea circulaţiei sângelui, la reducerea presiunii arteriale şi, deci, la scăderea riscului de boli cardiovasculare.

Migdalele sunt fructe oleaginoase cu aport caloric major: 100 de grame de migdale = 560 kcal. Dar migdalele sunt extrem de valoroase graţie conţinutului nutriţional. Migdalele conţin acizi graşi mononesaturaţi (fitosteroli), proteine vegetale, fibre solubile, vitamine şi minerale. Acest mixt de elemente face ca migdalele să aibă efect antioxidant şi anticancerigen. Migdalele conţin, de asemenea, magneziu, mangan, vitaminele B1, B2, B3 şi E, fosfor, fier, zinc, calciu şi potasiu.

Specialiştii ne recomandă să mâncăm migdale crude, evident fără să facem excese. Pentru că râncezesc rapid, este preferabil să cumpărăm cantităţi mici şi să le păstrăm în frigider. De asemenea, este recomandat să cumpărăm migdale care nu au depăşit un an de la conservare. O reţetă excelentă, cu avantaje majore pentru organism, este următoarea: migdale prăjite uşor în cuptorul de acasă, stropite cu ulei de măsline. Această combinaţie asigură necesarul zilnic, indispensabil, de lipide. Şi chiar dacă sunteţi la regim, de lipide aveţi nevoie, desigur în cantităţi normale, pentru a evita constipaţia. Pentru a nu vă pune în pericol silueta, aportul caloric al lipidelor ar trebui să fie de aproximativ 10%, în ansamblul regimului alimentar.



 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Prăjitul - o capcană şi în cazul cărnii, şi al cartofilor

Prăjitul - o capcană şi în cazul cărnii, şi al cartofilor
Îi auzi pe mulţi bucurându-se că „fac un grătar”. E un fel de culme a relaxării și ei cred că asta înseamnă sănătate. Alţii cred că au găsit soluţia slăbitului: să mănânce pâinea prăjită....

COVID-19 circulă prin aer. Cercetătorii vor modificarea recomandărilor. OMS refuză

COVID-19 circulă prin aer. Cercetătorii vor modificarea recomandărilor. OMS refuză
Peste 200 de cercetători spun că oamenii se infectează cu COVID-19 întrucât acesta circulă prin aer. Din acest motiv ei cer revizuirea recomandărilor transmise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii...

Explicațiile psihologului: Ce ne provoacă suferință în relații? 

Explicațiile psihologului: Ce ne provoacă suferință în relații? 
În prezent, expresia „relație toxică” este folosită atât de des încât aproape că orice relație are un conflict mai mare ajunge să fie etichetată astfel. În cadrul relațiilor toxice, conexiunea și...

Comisia Europeană a autorizat punerea pe piață a antiviralului Remdesivir pentru tratarea infecției cu COVID-19

Comisia Europeană a autorizat punerea pe piață a antiviralului Remdesivir pentru tratarea infecției cu COVID-19
Comisia Europeană a autorizat, astăzi, punerea pe piaţă condiționată, în spațiul comunitar, a antiviralului Remdesivir, folosit pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19, informează AFP....

Un vaccin pentru COVID-19 a fost testat pe oameni. Rezultatele sunt promițătoare

Un vaccin pentru COVID-19 a fost testat pe oameni. Rezultatele sunt promițătoare
Compania germană Biontech împreună cu gigantul farmaceutic american Pfizer au anunţat că au dezvoltat un vaccin experimental, transmite DPA. Testele realizate în SUA au rezultate...

Studiu: Imunitatea colectivă la COVID-19 este mai mare decât o arată testele de anticorpi

Studiu: Imunitatea colectivă la COVID-19 este mai mare decât o arată testele de anticorpi
Imunitatea colectivă la infecția cu COVID-19 este mai mare decât o arată testele, întrucât anticorpii din organismul persoanelor asimptomatice ori cu simptome ușoare pot duce la rezultate negative, arată un...

Oxitocina, hormonul care ne construiește relațiile

Oxitocina, hormonul care ne construiește relațiile
Până în urmă cu aproximativ 100 de ani, poeții, artiștii și filosofii erau cei care se ocupau de problemele legate de dragoste și atașamente. Mai recent însă, neurobiologia și endocrinologia, științe care...

Noi informații despre sindromul asociat cu COVID-19 la copii

Noi informații despre sindromul asociat cu COVID-19 la copii
Două studii americane aduc noi informații despre boala asociată cu COVID-19 care a afectat circa o mie de copii la nivel mondial. Se numește sindromul inflamator multisistemic la copii (MIS-C),...

Stresul cronic afectează creierul

Stresul cronic afectează creierul
Galerie Foto Stresul este considerat boala secolului 21 și adesea includem în acest concept orice fel de simptom ni se pare nelalocul său în comportamentul nostru sau în starea noastră fizică. Stresul este parte din viața...

Apendicul face parte din apărarea imunitară

Apendicul face parte din apărarea imunitară
Multă vreme s-a considerat că unele organe nu au nicio utilitate. Din categoria aceasta făceau parte amigdalele, apendicul şi, de aceea, se îndepărtau prin operaţii pe bandă rulantă. Teoria aceasta s-a...

Explicațiile psihologului: Despre omul “sintetic” și soluții la boala mileniului III - depresia

Explicațiile psihologului: Despre omul “sintetic” și soluții la boala mileniului III - depresia
În decursul dezvoltării civilizației sintetice (prin radio, tv, internet și telefon), unde imitarea altor culturi a devenit o activitate des întâlnită, omul nu și-a mai găsit liniștea. A primit mai mult decât...

Ce semnifică poftele alimentare

Ce semnifică poftele alimentare
Galerie Foto Probabil fiecăruia dintre noi i s-a făcut foame atunci când a trecut pe lângă vitrina unei cofetării sau când a văzut fotografii cu diverse feluri de mâncare în reviste sau scene din filme cu meniuri...

În Evul Mediu, era considerată AFRODIZIAC: Află ce efecte terapeutice uimitoare are de fapt această plantă

În Evul Mediu, era considerată AFRODIZIAC: Află ce efecte terapeutice uimitoare are de fapt această plantă
Este una dintre cele mai delicioase, sănătoase şi costisitoare legume. Primii muguri, care pot fi albi, verzi, roz verzui sau violet, sunt bogaţi în vitamine, minerale şi fibre. Mugurii tineri pot fi consumaţi...

5 leacuri băbești pentru durerea de dinți. Ce faci dacă nu reușești să ajungi la stomatolog?

5 leacuri băbești pentru durerea de dinți. Ce faci dacă nu reușești să ajungi la stomatolog?
Migrenele sau durerile de dinţi vă pot strica ziua, mai ales dacă apar din senin şi nu puteţi să vă duceţi imediat la medic. Nu intraţi în panică, pentru că leacul se află mai aproape decât credeţi, chiar...

De ce este recomandat consumul zilnic de nuci? Câte nuci trebuie mâncate în 24 de ore

De ce este recomandat consumul zilnic de nuci? Câte nuci trebuie mâncate în 24 de ore
Beneficiile nucilor pentru creier sunt foarte mari. S-a constatat recent că nucile sunt în măsură să dezvolte gândirea logică. Consumând nuci, organismul primeşte dopamină şi serotonină şi ca efect creşte...
Serviciul de email marketing furnizat de