x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Paducelul scade tensiunea

Paducelul scade tensiunea

00 0000   •   00:00

Canicula pune in pericol mai ales persoanele care sufera de tulburari de ritm cardiac. De aceea, este indicat ca acestea sa tina in permanenta legatura cu medicul curant si sa isi respecte cu strictete tratamentul. Complementar pastilelor recomandate de medicul specialist, hipertensivii pot sa foloseasca in beneficiul lor si remediile din plante.

Astfel, dr. Gabriela Papazian-Urdareanu, medic primar, specialist in fitoterapie, acupunctura si homeopatie, de la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie, ii sfatuieste pe cei cu afectiuni cardiace sa bea infuzii din paducel si talpa-gastei. Florile si frunzele de paducel constituie unul dintre cele mai importante medicamente antihipertensive de origine vegetala. Fructele de paducel sunt si ele benefice pentru persoanele cu oscilatii ale tensiunii arteriale insotite de stari de agitatie, avand si un usor efect sedativ.

Vascul

Batranilor si celor care sufera de afectiuni cardiovasculare li se mai poate prescrie un tratament pe baza de vasc. Aceasta planta este benefica in hipertensiune, mai ales daca boala a aparut in urma cresterii nivelului de colesterol rau in sange, arata specialistul. De asemenea, infuzia de vasc da rezultate bune in cazul in care hipertensiunea este asociata cu anumite afectiuni respiratorii, cum ar fi astmul sau inflamatiile cailor respiratorii superioare. Dar este foarte importanta respectarea cu strictete a indicatiilor cu privire la cantitatile administrate, ne atentioneaza specialistul, deoarece dozele prea mari pot fi toxice pentru organism. In functie de fiecare pacient in parte se prescriu aproximativ 20 de picaturi de tinctura de vasc de trei ori pe zi. In cazul infuziilor, trebuie sa nu se depaseasca doua-trei cani zilnic. Tratamentul cu vasc trebuie sa dureze aproximativ 14-21 de zile, cu o pauza de o saptamana, dupa care se poate relua daca este necesar.

POTASIU. Medicii recomanda persoanelor cu afectiuni cardiovasculare sa manance cat mai multa sfecla, mai ales vara. Sucul de sfecla are proprietatea de a mentine elasticitatea vaselor sangvine. In acelasi timp, sfecla scade tensiunea arteriala. In cazul insuficientei cardiace, diureticele pentru combaterea retentiei de apa duc si la pierderea de saruri minerale, dintre care cea mai importanta este potasiul. De aceea, cardiacii au nevoie de un aport suplimentar de potasiu care poate fi furnizat de sfecla.

×
Subiecte în articol: terapii complementare