x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Pâinea violet, super-alimentul care previne o sută de boli

Pâinea violet, super-alimentul care previne o sută de boli

12 Apr 2016   •   22:32
Pâinea violet, super-alimentul care previne o sută de boli

Ne dorim să găsim leacul suprem și, dacă se poate, un super-aliment care să ne ajute să fim mai sănătoși. Profesorul nutriţionist Zhou Weibiao de la Universitatea Naţională din Singapore a inventat pâinea violet. El şi-a dorit să realizeze o pâine care să aibă o textură similară celei albe, dar să fie mai sănătoasă decât aceasta.

„Provocarea a fost dacă am putea schimba formula de realizare, fără a schimba textura netedă pe care o are pâinea albă şi pe care oamenii pe iubesc atât de mult”, a spus profesorul Zhou Weibiao.

Ingredientul special al acestui superaliment sunt antocianii din orezul negru. Pigmentul natural se găseşte în struguri, afine, prune, vinete şi este bogat în antioxidanţi, cu efecte benefice în prevenirea cancerului, a bolilor cardiovasculare, cerebrale, precum şi a obezităţii şi a diabetului zaharat. Ideea-cheie este eliberarea lentă de energie, astfel încât organsimul să poată utiliza aceste calorii pe o perioadă mai lungă de timp.

Franzela rezultată a fost una cu o tentă violet, bogată în antioxidanţi şi fără aditivi.

Antocianii au încetinit, de asemenea, rata de digestie cu 20 la sută.

Nutriţioniştii spun că pâinea albă este făcută din făină rafinată şi are o proastă reputaţie pentru sănătatea umană. Potrivit lor, conţinutul bogat de carbohidraţi oferă un indice glicemic ridicat şi are un nivel relativ scăzut de fibre şi minerale.

Pâinea violet, în schimb..................................

Citește mai mult pe Antena Satelor despre puterile acestui super-aliment

×