x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Plantele care te ajută dacă ai bilă leneșă

Plantele care te ajută dacă ai bilă leneșă

20 Apr 2016   •   17:00
Plantele care te ajută dacă ai bilă leneșă

În ultimii ani, dischinezia sau disfuncţia biliară, cunoscută în popor şi sub numele generic de „bilă leneşă", a început să afecteze din ce în ce mai multe persoane. Şi asta pentru că avem un ritm de viaţă sedentar, iar alimentaţia noastră este departe de a fi una sănătoasă, scrie clicksanatate.ro

Ce se întâmplă de fapt în organismul nostru şi de ce bila devine leneşă? Din cauza faptului că efortul necesar este prea mare, bila se blochează, nu se mai elimină, iar digestia se desfăşoară greoi.

În plus, grăsimile care nu sunt bine digerate suferă în intestin un proces de fermentaţie, cu eliberare de gaze şi spasm intestinal, de aici şi senzaţia de balonare şi durere pe care o simt cei cu bila leneşa după o masă cu multe calorii.

Ce alimentaţie trebuie urmată pentru a nu solicita prea tare bila

Cei care au o bilă leneşă ar trebui să aibă o dietă specială care să nu inclusă alimente care solicită prea mult fierea. Sunt recomandare supele de legume, carnea de curcan (preparată la abur sau fiartă ori făcută pe grătar), peşte, brânză de vaci nu foarte grasă, lapte degresat şi multe fructe şi legume. Mai puteţi mânca şi pâine prăjită, însă nu în cantităţi mari.

Eliminaţi din alimentaţia voastră mezelurile, prăjelile, grăsimile şi tot ce conţine carne tocată. Cei care au bilă leneşa au senzaţii de greaţă şi un gust amar, dar acuză și dureri în zona dreaptă, sub coaste.

 

×
Subiecte în articol: bila ficat păpădie