x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Polenul face bine la memorie

Polenul face bine la memorie

de Gina Matei    |    28 Feb 2011   •   19:32
Polenul face bine la memorie
Sursa foto: /Thinkstock

154151-18-29-sante-4.jpgPolenul conţine: potasiu, calciu, sulf, sodiu, fosfor şi vitaminele B1, B2, B6, PP, C, E, D. „Este produsul apite­rapeutic cel mai bogat în vitamine şi mi­nerale”, precizează doctorul Cristina Bălănescu. Din acest motiv este recomandat, în primul rând, pentru întărirea sistemului imunitar. Aşadar, se poate administra cu rol preventiv, dar şi în tratarea răcelii şi gripei.

 

 

În convalescenţă
Şi pentru că întăreşte sistemul imunitar, polenul este remediul natural cel mai indicat în perioada de convalescenţă. „Îl prescriu, de exemplu, în perioada de convalescenţă după o afecţiune cronică, mai ales hepatită, ciroză”, afirmă doctor Cristina Bălănescu.
Specialistul nostru precizează că nu doar persoanele care au un organism slăbit trebuie să îl utilizeze, ci şi cele sănătoase. Asupra acestora, polenul acţionează ca un adevărat energizant, îmbunătăţind tonusul, randamentul fizic şi intelectual.

 

Alte utilizări
Specialistul nostru recomandă admi­nistrarea polenului în anemii, leucemii, degenerescenţă maculară, anorexie. De asemenea, o cură cu polen vă ajută să scăpaţi de infertilitate, prin eliminarea stresului, unul dintre factorii care provoacă infertilitate.

 

Miere + polen
Pentru toate aceste afecţiuni, polenul se administrează ca atare, sub formă de granule. Înainte ca granulele să fie înghiţite, ele trebuie mestecate foarte bine. Se va lua o lingură dimineaţa. „Nu după ora 16:00, pentru că este un puternic energizant şi poate provoca insomnii”, adaugă specialistul nostru. Pentru un surplus de vitamine şi minerale, adică pentru sporirea efectelor, polenul se poate combina cu miere de albine. Modul de administrare este similar.Această combinaţie este recomandată în mod special copiilor sub greutatea normală.
Înainte de administrarea acestui produs trebuie să fie testat, pentru a se depista posibila reacţie alergică.

CONTRA STRESULUI. Polenul are efect de regenerare a celulelor nervoase, fiind recomandat persoanelor cu probleme de memorie, celor care trec printr-o perioadă stresantă, celor care nu se pot concentra.

×
Subiecte în articol: terapii complementare