x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Produse bio pentru bebe

Produse bio pentru bebe

de Florina Zainescu    |    09 Mai 2008   •   00:00
Produse bio pentru bebe
Sursa foto: Jurnalul foto/

Copiii trebuie feriţi nu numai de chimicalele din alimentele con­ven­ţio­nale, ci şi de cele care se regăsesc din belşug în produsele de îngrijire corporală. Mai mult, şi femeile însărcinate ar trebui să treacă la cosmeticele bio.

Copiii trebuie feriţi nu numai de chimicalele din alimentele con­ven­ţio­nale, ci şi de cele care se regăsesc din belşug în produsele de îngrijire corporală. Mai mult, şi femeile însărcinate ar trebui să treacă la cosmeticele bio.

 

Sistemele imunitar, ner­vos şi hormonal al bebeluşilor sînt foarte vulnerabile la chimicale. De aceea, ei trebuie feriţi de alimente care conţin pesticide şi alte chimicale folosite în agricultura convenţională, hormoni, antibiotice şi E-uri. Însă nu numai substanţele toxice din mîncare le pot pune copiilor sănătatea în pericol, ci şi chimicalele care se regăsesc din belşug în produsele de în­gri­jire corporală con­ven­ţio­nale: săpunuri, şampoane, creme sau loţiuni. Produsele convenţionale, chiar dacă sunt speciale pentru cei mici, con­ţin foarte multe substanţe chi­mice de sinteză. Iar acestea se ab­sorb în piele şi pot provoca iri­taţii, alergii sau chiar boli mai grave. Soluţia o re­pre­zin­tă produsele de îngrijire ecologice care, deşi mai scumpe, reduc considerabil acest risc. Deşi piaţa cosmeticelor şi produ­se­lor de îngrijire corporală bio este la început în Ro­mâ­nia, mă­micile care vor să-şi protejeze bebeluşii de chimicale au soluţii.

 

COSMETICE. De exemplu, în maga­zi­nele Beautik din Bucureşti – Piaţa Do­me­nii, Bulevardul Şin­cai nu­mă­rul 1-1A şi Bulevardul Titu­les­cu numerele 4-8 –, din Cluj şi Iaşi există o ga­mă de produse destinată special îngriji­rii corporale a be­beluşilor – Er­baviva. Aceasta cuprinde şam­poane, creme şi săpunuri din plante organice. Astfel de pro­duse se găsesc şi la magazinul Leacul din Bucureşti – Stra­da Hatmanul Arbore, nu­mă­rul 11. Părinţii care nu sunt din Bucureşti le pot cum­p­ăra micuţilor cosmetice de pe internet. În magazinul on­line Rangali (www.rangali.ro) se găsesc balsamuri calmante, creme de corp, creme care cal­mează disconfortul cauzat de dermatita de scutec, diverse sortimente de şampoane şi geluri de duş, săpunuri şi chiar spumant de baie.

 

DETERGENŢI. Şi cum bebeluşii pot intra în contact cu chimicalele şi prin intermediul hăinuţelor, este bine ca detergenţii convenţionali să fie înlocuiţi cu cei bio. O gamă largă de astfel de produse se găsesc în magazinul virtual www.elemental.ro, dar şi în magazinul Leacul.

 

Pentru perioada sarcinii

Pentru a avea copii sănătoşi, mamele trebuie să aibă foarte multă grijă şi la produsele pe care le folosesc ele în timpul sarcinii. Pentru că există studii medi­cale care au demonstrat că produsele chimice absorbite de organismul mamelor pot afecta fetusul. De aceea este bine ca femeile însărcinate să înlocuiască să­pu­nu­rile, şampoanele, deodorantele, cremele şi produsele de machiaj convenţionale cu cele ecologice. Astfel de produse pot fi cumpărate atît din magazinele prezentate deja, dar şi din magazinul Natural Paris din Bucureşti (Calea Griviţei, numărul 33). De asemenea, pentru proaspetele mămici există produse de întreţinere bio, special concepute pentru ca trupul lor să nu rămînă cu sechele – vergeturi, de exemplu – după sarcină.

×
Subiecte în articol: produsele bio