x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Produsul zilei :Caşcaval Meschener – Mutschli din lapte de vacă ecologic

Produsul zilei :Caşcaval Meschener – Mutschli din lapte de vacă ecologic

29 Mar 2008   •   00:00
Produsul zilei :Caşcaval Meschener – Mutschli din lapte de vacă ecologic

Un delicios sortiment de caşcaval bio produs de gospodăria ecologică Lavinia şi Willi Schuster din localitatea sibiană Moşna. Este obţinut în casă, din lapte de vacă integral, provenit din agricultura ecologică, şi are 48% grăsime.



Un delicios sortiment de caşcaval bio produs de gospodăria ecologică Lavinia şi Willi Schuster din localitatea sibiană Moşna. Este obţinut în casă, din lapte de vacă integral, provenit din agricultura ecologică, şi are 48% grăsime.


Mutschli este o foarte populară specialitate tradiţională de "brânză elveţiană". Reţeta provine din emmental. Are un gust puternic aromat şi se fabrică din cantităţi mult mai mici de lapte proaspăt de vacă decât emmentalul, care este un caşcaval mare, făcut din 1.000 de litri de lapte, ne-a explicat Willi Schuster. "Se face din lapte crud. Din 20 de litri obţii 1,5 kilograme de Mutschli. Se lasă la maturat opt săptămâni", a adăugat el.


COMERŢ. Acest produs poate fi cumpărat doar de la magazinul Biocoop din Sibiu – deschis doar lunea, miercurea şi vinerea, de la ora 12:00 la ora 18:00 – sau direct de la ferma familiei Schuster. Un kilogram costă cam 40 de lei. Savuraţi acest produs sănătos şi gustos cu un pahar cu vin roşu.

"Brânză elveţiană" este numele generic pentru mai multe sortimente de brânzeturi şi caşcavaluri originare din această ţară. Sunt cunoscute 450 de sortimente de "brânză elveţiană", clasificate în cinci categorii: foarte tari, tari, semitari, semimoi şi moi.

×
Subiecte în articol: bio