x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Produsul zilei: Mingile de ciocolată ale îngeraşilor

Produsul zilei: Mingile de ciocolată ale îngeraşilor

06 Mai 2008   •   00:00
Produsul zilei: Mingile de ciocolată ale îngeraşilor
Sursa foto: Jurnalul foto/

Aceste “mingiuţe ale în­ge­ra­şilor” bio produse de Sonnentor sînt un desert delicios. Sînt preparate din ciocolată cu lapte ce acoperă un miez crocant de cereale.

Aceste “mingiuţe ale în­ge­ra­şilor” bio produse de Sonnentor sînt un desert delicios. Sînt preparate din ciocolată cu lapte ce acoperă un miez crocant de cereale.

 

COMPOZIŢIE.Ingredientele folosite: unt de cacao, zahăr brut, pudră de lapte, masă de cacao, lecitină, pudră de vanilie, făină integrală de grîu, secară şi ovăz. 100 de grame de produs cu 9,2 grame de proteine, 58,4 grame de carbohidraţi, 24 grame de grăsimi şi 447 kilocalorii.

De ce să consumăm un produs bio? Deoarece este mai sănătos, pentru că nu conţine E-uri, substanţe chimice de sinteză şi alte “otrăvuri” care se regăsesc de cele mai multe ori în alimentele convenţionale. Însă asta nu înseamnă că putem mînca aceste “mingiuţe” bio în cantităţi industriale. Excesul nu face bine nici la sănătate, mai ales că acest produs are şi zahăr.

Termenii biologic, organic, ecologic, precum şi prescurtări ale acestora – bio, eco – desemnează acelaşi tip de produse, fără chimicale. Termenul “orga­nic” este folosit în special de popoarele de limbă engleză, cel “bio” sau “biologic” se foloseşte în mai multe ţări europene, prin­tre care Bulgaria, Franţa, Italia, Olanda şi Portugalia, în timp ce în România se foloseşte “ecologic”, la fel ca în Suedia, Slovacia, Polonia şi în alte cîteva ţări.

×
Subiecte în articol: bio