Acest unt este un produs bio, "liber" de chimicale şi antibiotice, obţinut din laptele văcuţelor crescute în sistem ecologic. Însă, deşi e mai bun decât untul convenţional, untul bio este totuşi o "grăsime". Şi trebuie consumat cu moderaţie, de trei, patru ori pe săptămână, potrivit cărţii "Alimentaţia echilibrată a omului sănătos" a doctorului Pavel Chirilă.
Acest unt este un produs bio, "liber" de chimicale şi antibiotice, obţinut din laptele văcuţelor crescute în sistem ecologic. Însă, deşi e mai bun decât untul convenţional, untul bio este totuşi o "grăsime". Şi trebuie consumat cu moderaţie, de trei, patru ori pe săptămână, potrivit cărţii "Alimentaţia echilibrată a omului sănătos" a doctorului Pavel Chirilă.
ISTORIC. Cea mai veche dovadă scrisă a existenţei untului datează de 4.500 de ani: fabricarea acestuia figurează pe o placă de calcar gravată din epoca sumeriană, potrivit site-ului Agro Alimentar Magazin. Doar două civilizaţii antice nu consumau unt, cea greacă şi cea romană, acesta fiind atribuit popoarelor "necivilizate" care îi înconjurau. Influenţa culturii romane nu este poate străină de faptul că la noi untul a rămas "grăsimea săracului" până la sfârşitul Evului Mediu, când a început să fie căutat pentru masa elitelor.
Citește pe Antena3.ro