x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Remedii blănde contra virozelor

Remedii blănde contra virozelor

16 Oct 2007   •   00:00

Maceratele glicerinice din muguri de plante şi remediile homeopatice sunt o soluţie simplă, dar eficientă pentru intărirea imunităţii inainte de intrarea in sezonul virozelor respiratorii.

Maceratele glicerinice din muguri de plante şi remediile homeopatice sunt o soluţie simplă, dar eficientă pentru intărirea imunităţii inainte de intrarea in sezonul virozelor respiratorii. Medicii homeopaţi recomandă un remediu de fond, care trebuie luat pe tot parcursul sezonului rece. "Pentru intărirea imunităţii şi prevenirea virozelor respiratorii vorbim despre oscilococcinum şi influenzinum. Aceste remedii pot fi folosite in diferite scheme: căte o doză de oscilococcinum pe săptămănă tot sezonul virozelor şi al gripei; influenzinum o doză pe săptămănă, timp de o lună, apoi o doză pe lună. De asemenea, cele două remedii pot fi luate alternativ. Pacienţii trebuie să aibă grijă să nu mănănce, să nu bea nimic o jumătate de oră inainte de administrarea remediului şi o jumătate de oră după administrare. In timpul tratamentului trebuie evitată pasta de dinţi care conţine mentol, pentru că această substanţă anihilează efectul remediului homeopatic. Trebuie evitate in acelaşi timp cafeaua, băuturile de tip cola, ceaiul negru", ne sfătuieşte dr Rucsandra Marina Manca, medic primar medicină de familie, cu competenţă in homeopatie.

Prevenirea complicaţiilor

Dacă totuşi am răcit, tratamentul homeopatic trebuie stabilit in funcţie de cauză: umezeala, aerul uscat şi rece. De asemenea, trebuie să se ţină seama de constituţia pacientului. Remediile homeopatice pot preveni eventualele complicaţii şi pot face boala mai uşor de suportat. Astfel, organismul este ajutat să işi revină la normal, să işi recapete echilibrul. In cazul secreţiilor nazale abundente, iritante, al strănuturilor, cănd nările ne ustură putem lua remediul allium cepa. Dacă ne ustură ochii, sunt recomandate căteva granule de euphrasia, iar dacă nasul este infundat - sabadilla. Pentru stările gripale in faza de debut, atunci cănd febra creşte brusc, tegumentele sunt calde, uscate, bolnavul este agitat, se plănge de sete puternică, tusea este uscată, spasmodică se pot lua căte cinci granule de aconitum din oră in oră. Dacă febra este insoţită de dureri de cap şi transpiraţii abundente, se iau căte cinci granule de belladona din oră in oră. "Pe măsură ce simptomele scad in intensitate, dozele se iau mai rar", precizează dr Rucsandra Marina Manca.

Imunitate. Pe lăngă suplimentele cu multivitamine, pentru intărirea imunităţii, putem face o cură cu produse gemoterapice pe care le găsim in plafar. Pentru aceasta se asociază trei-patru macerate glicerinice din muguri de plante (coacăz negru, brad, măceş sau mesteacăn). Curele cu maceratele glicerinice din plante se fac timp de 10-15 zile, urmează o pauză de o săptămănă, după care tratamentul poate fi reluat.

×
Subiecte în articol: terapii complementare