x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. Retenția de apă și sănătatea picioarelor

Tratamente naturiste. Retenția de apă și sănătatea picioarelor

26 Feb 2016   •   20:01
Tratamente naturiste. Retenția de apă și sănătatea picioarelor

Retenţia de apă în corp este o problemă care nimănui nu-i place, dar cu toate acestea este des întâlnită şi asociată de dureri de spate şi dureri de picioare. Știi că poți apela la tratamente naturiste ca să scapi de această problemă?

Cu toate că mulţi dintre noi ne confruntă cu această problemă, mergem la consultul medical doar pentru o reţetă medicamentoasă care să ne ajute să scapăm de excesul de apă reţinut şi pentru a combate această stare de inflamare. O soluţie moderna şi eficientă este vizita la specialistul podolog.

Cum ar fi să ştii că există anumite metode care nu numai că te ajută să scapi de apa reţinută în corp, ci să şi previi disconfortul generat de durerile de spate sau de durerile de picioare?

Pentru a evita reţinerea apei în organism, mai jos vei găsi o listă cu alimente ce trebuiesc integrate în dietă.

Te-ar mai putea interesa si:
Tratamente naturiste. Rubarba-planta care protejează împotriva cancerului

1) APA- Mâncarea cu cea mai mare importanţă pe care o poţi introduce regimului tău alimentar este însăşi apa. Oricât de contrar ar suna, în realitate, lipsa de fluide poate fi chiar cauza retenţiei de apă. Corpul tău, când simte că nu primeşte destulă apă, înmagazinează o cantitate de apă pentru a face faţă dezhidratării.

2) MĂCRIŞUL şi ALTE VERDEŢURI – În realitate, măcrişul nu este foarte des întălnit în regimul alimentar, dar această legumă verde este un diuretic complet ce oferă beneficii suplimentare sănătăţii, precum potasiul. De asemenea, există numeroase legume cu frunze verzi ce te vor ajuta la stoparea reţinerii apei, cum ar fi morcovii, ceapa, ardeii, roşiile şi ţelina.

3) IERBURILE – ..................

Citește mai departe pe Antena Satelor despre cum poți ameliora retenția de apă, durerile de spate și de picioare prin tratamente naturiste

×