x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Spune NU celulitei cu acupunctură!

Spune NU celulitei cu acupunctură!

de Gina Matei    |    09 Mar 2010   •   00:00
Spune NU celulitei cu acupunctură!
Sursa foto: /Thinkstock

Aţi încercat multe produse care promiteau că vă scapă de celulită, însă rezultatele au întârziat să apară. "Ce ar fi să încercaţi şedinţele de acupunctură?", vă propune Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med.

SCHEMĂ DE TRATAMENT PERSONALIZATĂ
Înainte de începerea şedinţelor de acupunctură are loc evaluarea pacientului, schema de tratament fiind personalizată. Acupunctura împotriva celulitei ajută la hrănirea ţesut ului conectiv din interior. Astfel, este tratată celulita de la bază spre vârf, nu invers, cum se întâmplă în cazul cremelor sau al loţiunilor.

La fiecare şedinţă, se vor recunoaşte meridianele de energie care prezintă interes, iar terapeutul va începe să introducă acele de acupunctură. În funcţie de locul în care vor trebui plasate acele, pacientul va sta cu faţa în jos sau în sus, pe o parte sau pe alta. La fiecare şedinţă pot fi introduse 12-15 ace. La sfârşitul şedinţei, pacientului i se vor face recomandări cu privire la îngrijirea personală de după tratament.

"Nu alegeţi salonul la care mergeţi să faceţi acupunctură la întâmplare", spune dr Cristina Bălănescu. Totodată, asiguraţi-vă că terapeutul utilizează ace sterile.

Acupunctura este o tehnică terapeutică tradiţională chineză, folosită de mii de ani pentru ameliorarea durerilor şi nu numai. Procedura presupune inserţia, la diferite profunzimi, a unor ace lungi, foarte subţiri, în puncte specifice de pe suprafaţa organismului. Acupunctura are la bază teoria conform căreia prin corp circulă cuante de energie numite "chi" (energia vieţii).

Efectele acupuncturii:
n) tonifică musculatura
n) elimină toxinele
n) ajută la oxigenarea pielii
n) grăbeşte metabolizarea grăsimilor
n) îmbunătăţeşte circulaţia sanguină
n) elimină aspectul pielii de coajă de portocală
n) oferă pielii un aspect tânăr şi mătăsos

Din fericire, acupunctura nu are efecte secundare, nu este dureroasă şi nici nu există riscul de a rămâne cicatrice.

ÎN PARALEL
Pentru ca şedinţele de acupunctură să dea rezultate rapide, este necesară şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos. În acest sens, specialistul nostru recomandă eliminarea alimentelor nocive din dietă. Totodată, ne sfătuieşte să renunţăm la: alcool, fumat şi cafea.De celulită vă puteţi feri prin practicarea unui sport sau cu ajutorul unei plimbări relaxante, zilnice. Hidratarea este esenţială. Aşadar, recomandarea privind consumul a minimum doi litri de apă nu este un mit. Doctorul Cristina Bălănescu vă recomandă apa plată şi ceaiurile.

×
Subiecte în articol: terapii complementare