x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Strugurii ursului

de Gina Matei    |    16 Iun 2009   •   00:00
Strugurii ursului
Sursa foto: iSTOCKPHOTO/

Remediu simplu, cu acţiune benefică în numeroase afecţiuni, planta strugurii ursului este recomandată, în special, în afecţiuni ale aparatului genital şi urinar: cistite, hematurie, hemoragii uterine, hipertrofie de prostată, incontinenţă urinară.



Rolul de dezinfectant al organismului este asigurat de substanţa allantoin, care ajută la eliminarea toxinelor prin urină. Ceaiul din această plantă calmează iritaţiile tractului urinar. De asemenea, contribuie la tratarea infecţiilor vaginale şi reduce acidul uric. În plus, diminuează simţitor durerile provocate de eliminarea pietrelor de la rinichi.

COMPRESE ÎMPOTRIVA PETELOR
Însă tratamentul cu această plantă dă rezultate foarte bune şi în combaterea altor afecţiuni. "Unele femei suferă, după naştere sau chiar în timpul sarcinii, de o afecţiune a pielii ce se manifestă prin apariţia unor pete maronii. În acest caz, recomand compresele zilnice cu strugurii ursului.

O lingură cu frunze uscate se pun la fiert în 200 ml de apă timp de 15 minute, după care se toarnă conţinutul călduţ pe comprese sterile. Acestea se aplică pe zona afectată şi se ţin pentru 30 de minute", menţionează Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală cu competenţă în terapii complementare de la Centrul de sănătate Clar Med.

Beneficiile acestei plante nu se opresc însă aici. Infuzia din această plantă are rolul de a calma durerile menstruale şi senzaţiile de balonare, iar în cazul diareelor severe, ajută la rehidratarea organismului şi la diminuarea durerilor. Totodată, infuzia din această plantă este utilă în curele de slăbire.

Medicul Cristina Bălănescu atrage atenţia că nu trebuie depăşite cantităţile recomandate sau frecvenţa administrării preparatelor pe bază de strugurii ursului. În caz contrar, se pot produce iritări ale mucoasei gastrice dacă se foloseşte, de exemplu, maceratul mai mult de o săptămână sau mai mult de cinci ori pe an.

CONTRAINDICAŢIE
Administrarea preparatelor pe bază de strugurii ursului este interzisă persoanelor care suferă de boli cardiovasculare. Specialistul nostru atrage atenţia că nici maceratul nu le este indicat. Acestora le poate provoca aritmii.

×
Subiecte în articol: terapii complementare