x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare TÂRG ECO/Pregătiri pentru Crăciun

TÂRG ECO/Pregătiri pentru Crăciun

de Florina Zainescu    |    13 Dec 2008   •   00:00

Căutaţi produse ecologice pentru masa de Crăciun? Puteţi cumpăra câteva din cele necesare – brânzeturi, făinuri integrale şi produse de panificaţie, mere, miere, dulciuri – la un târg eco găzduit de Muzeul Satului din Capitală în acest sfârşit de săptămână.

Majoritatea producătorilor eco s-au instalat de ieri pentru a-şi servi clienţii
Jurnalul Foto

Cei mai numeroşi sunt producătorii de miere ecologică: Stupina Biriş, din Blaj, Stupina Tivadar, din Sighetul Marmaţiei, Stupina Szasz Ilyes din Corund, Stupina Onea, din Maramureş, Tremot Dobre şi Fii din Băicoi. Pe lângă numeroasele sortimente de miere pe care le produc, aceştia au şi “surprize” de sezon: lumânări din ceară naturală care să vă lumineze masa de Sărbători, figurine de ceară pentru pomul de iarnă sau ulcele cu miere pentru copii. Vă pregătiţi să faceţi cozonaci şi prăjituri? La târg găsiţi făină din grâu ecologic de la Shalom Bio Food. Dar şi biscuiţi ecologici cu seminţe de in, susan, dovleac, floarea-soarelui sau alune şi mere ecologice româneşti, soiul Florina. Şi importatorul şi distribuitorul Natura Land este prezent cu produse – de la zahăr brun la paste făinoase, lapte de soia şi dulciuri de pus sub brad pentru copiii cuminţi.

Asociaţia Valea Asăului vă aşteaptă cu caşcaval, brânzeturi, smântână şi unt, binevenite pentru prepararea bunătăţilor de Crăciun. Vă cad greu bucatele de Sărbători? Dregeţi-vă cu un ceai ecologic. Farmacia Naturii a adus la Muzeul Satului o mulţime de ceaiuri medicinale pentru diverse afecţiuni. Dar şi perniţe din plante eco – antistres, antigripale, afrodisiace, antitabacice, antialergice – ideale pentru cadouri.

PROGRAM
Târgul este organizat de Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică Bio România în cadrul Programului cultural de datini şi obiceiuri de iarnă “Florile dalbe” al Muzeului Satului. De aceea, aveţi ocazia nu numai să cumpăraţi produse sănătoase, fără chimicale, ci şi să ascultaţi grupuri şi ansambluri de datini şi obiceiuri specifice Crăciunului şi Anului Nou. Cu producătorii eco vă mai puteţi întâlni în perioada următoare şi la Universitate, la căsuţele aduse pentru târgul de Crăciun. Câţiva participă şi la Târgul Ţăranului Român din Piaţa Amzei.

 
“De când vin la târguri în Bucureşti, oamenii mă caută. Nu mă aşteptam să mă sune atât de mulţi. Unora le-am adus acum găletuşe cu miere. Ei ar vrea să fiu aici tot timpul”
Tiberiu Biriş, apicultor ecologic

×
Subiecte în articol: bio