Dacă vă confruntați cu durere și presiune la nivelul feței, însoțită de senzație de nas înfundat sau plin cu secreții, atunci suferiți de sinuzită.
Sinuzita este o infecție a membranei mucoase care captușește interiorul foselor nazale și sinusurile, spațiile goale sau cavitățile localizate în jurul ochilor, obrajilor și nasului.
Când membrana mucoasă se inflamează, blochează drenajul fluidului din sinus spre nas și gât, determinând durere și presiune în sinusuri.
De regulă, sinuzita se manifestă după o infecție dentară, răceală apărută pe fondul scaderii imunității sau în urma unei infecții foarte puternice.
Simptomele sinuzitei sunt: dureri de cap, febră, amețeli, secreții nazale apoase care, după 2-3 zile devin groase, alb-gălbui, apoi maronii, modificarea stării generale.
Netratată, sinuzita acută devine subacută (de la 3 săptămâni sau o lună) iar ulterior, după o evoluție de 3 luni, se instalează sinuzita cronică, care se vindecă foarte greu sau deloc.
Vă prezentăm câteva remedii naturiste care și-au dovedit eficiența în combaterea acestei afecțiuni :
1. Remediu pe bază de oțet de mere
Pentru decongestionarea nasului, amestecă oțet de mere, boia de ardei, suc de lămâie, ghimbir și miere. Mulțumită capsaicinei din boia, canalul respirator va fi deschis iar inflamația va începe să se retragă. Mierea ajută la eliminarea bacteriilor, iar sucul de lămâie este plin de vitamina C și contribuie la eliminarea infecției.
Ingrediente:
....................