Considerată pe nedrept o afecţiune minoră, inflamaţia sinusurilor (sinuzita) poate avea consecinţe dintre cele mai grave dacă nu este depistată la timp şi tratată corespunzător. În unele cazuri este nevoie de intervenţie chirurgicală prin intermediul căreia să fie deschise sinusurile şi extirpate tumorile membranei mucoase.
Cauzele infecţiei membranei mucoase care căptuşeşte interiorul foselor nazale şi sinusurile, pot fi multiple: persoanele care se confruntă cu rinită alergică pot dezvolta, în majoritatea cazurilor sinuzita cronică; polipii nazali, afecţiunile structurale ale nasului, precum deviaţia de sept, pot obstrua pasajul nazal, mărind riscul apariţiei sinuzitelor. De asemenea, infecţiile fungice care apar la persoanele cu un sistem imunitar slăbit pot reprezenta o altă cauză a acestei afecţiuni.
O infecţie a sinusurilor apare atunci când un microorganism patogen (virus, bacterie sau fung) se dezvoltă în interiorul sinusului şi produce un blocaj intermitent al ostiumului. Drenaj de mucus şi puroi apare atunci când blocajul este eliberat. Drenajul de obicei merge de la căile respiratorii la gât sau în nări. Astfel de infecţii cauzează inflamaţia unuia sau mai multor sinusuri. Aceasta blochează deschiderea sinusurilor şi creează discomfort, fiind însoţită de simptome dintre cele mai neplăcute: durere îngrozitoare de cap, nas înfundat şi febră.
Netratată la timp, sinuzita se poate croniciza, devenind o afecţiune supărătoare, de care cu greu mai puteţi scăpa.
Dacă tratamentul medicamentos sau inhalaţiile nu au dat roade, vă propunem un remediu naturist foarte eficient în combaterea sinuzitei şi a efectelor sale neplăcute.
Ingrediente:
.................................
Află mai departe această RETETA MIRACULOASA