x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. O rădăcină consumată frecvent în sezonul rece face minuni pentru sănătate

Tratamente naturiste. O rădăcină consumată frecvent în sezonul rece face minuni pentru sănătate

13 Ian 2016   •   13:07
Tratamente naturiste. O rădăcină consumată frecvent în sezonul rece face minuni pentru sănătate

 Tratamentele naturiste înlocuiesc adeseori cu succes medicația clasică. În plus, aceste tratatamente naturiste sunt mai puțin agresive și cu efecte secundare mult mai mici, dacă sunt administrate corect.

Aceste rădăcinoase despre care veți afla mai jos, deși mai puțin consumate la noi, sunt recomandate de către medicina naturistă în rezolvarea unor probleme de sănătate, dintre care cea mai cunoscută este tusea rebelă.

Nutriționiștii le recomandă mai ales în dietele de sezon rece, deoarece conține antioxidanți eficienți împotriva răcelii și gripei, dar benficiile sale nu se opresc aici. Planta are următoarele proprietăți curative: ajută la golirea vezicii biliare, este antiscorbutic (foarte puternic), tonic respirator, sedativ nervos, antialergic, diuretic, aperitiv, digestiv, stimulent al celulei hepatice.

Te-ar mai putea interesa si:
Băutura care are grijă de imunitate și de siluetă. Află rețeta!
5 sfaturi pentru o alimentație sănătoasă  
De ce e bine să elimini carnea din dietă! Beneficiile pe termen lung ale dietei vegetariene

Această legumă conține: esențe sulfurate (rafanol), sinalbină, glucotropaeolină, vitaminele B si C, tucoferol, fibre alimentare, săruri minerale: potasiu, sodiu, fier, iod și magneziu. Aceste proprietăți o transformă într-un elixir cu numeroase beneficii și calități terapeutice asupra stării de sănătate.

Rădăcinoasa specifică sezonului rece poate fi folosită cu succes în următoarele afecțiuni:

1. Afecțiuni respiratorii - este utilă mai ales în cazurile de gripă și răceală, protejând sistemul respirator de infecții. Poate fi folosită cu succes la tuse, nas înfundat, dureri de gât, ajutând la eliminarea substanțelor nocive din bronhii și plămâni.
În cazul tusei, se ia o rădăcină potrivită ca dimensiune. Se scobește în interior cu un cuțit și se umple golul cu miere. Se lasă într-un loc cald pentru câteva ore, după care se consumă-se bea sucul obținut și se mănâncă.

Află pe ANTENA SATELOR totul despre această rădăcinoasă cu efecte uluitoare pentru sănătate și află care este numele acestei plante considerată, în sezonul rece, unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste.

×