Umple pajiştile şi câmpiile cu inflorescenţele sale, iar covorul verde pe care îl aşterne ne umple de energie pozitivă. În plus, dacă găseşti un exemplar cu patru foi, te poţi considera norocos, conform tradiţiei populare.
Conform legendei, doar dacă găsești întâmplător unul cu patru foi (caz rar, ce se întâlneşte la 10.000 de exemplare), vei avea noroc sau doar dacă îl primești de la cineva care l-a găsit din întâmplare, caz în care norocul e dublu.
Este vorba despre trifoi, planta meliferă despre care puţini ştim că are o importantă valoare medicinală.
Trifoiul aparţine familiei Fabaceae şi este de două tipuri: trifoi alb şi trifoi roşu.
Trifoiul alb este o plantă erbacee mică, perenă, iar tulpina sa creşte la nivelul solului. Frunzele sale sunt trifoliate, uneori cu pete albe sau o pată de culoare mai întunecată. Florile acestuia au culoarea albă sau sunt uşor roz, ori aduc spre o nuanţă mai închisă de maro. Tulpina, frunzele şi florile au proprietăţi medicinale.
Vezi și WC ul poate să „prezică” dacă vei avea un atac de cord. Află cum
Trifoiul roşu are componente bioactive: calciu, lecitină, crom, magneziu, potasiu, siliciu, vitaminele A, E, C, B2 şi B3. Acesta este considerat a fi una dintre cele mai bogate surse de izoflavon. Izoflavonul este un tip de estrogen din plante (fitoestrogen) care se găseşte mai ales în soia şi are o capacitate antioxidantă mare. Izoflavonul mai este eficient şi în tratarea unor forme de cancer, având capacitatea de a elimina unele celule canceroase.
Trifoiul, în special cel roşu, este utilizat în ameliorarea şi tratarea multor probleme de sănătate. Infuzia de trifoi roşu se obţine...........
Află rețetele și cum se folosește trifoiul în tratarea diferitelor boli.