x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tu știi dacă ai aritmie? Japonezii au inventat un tensiometru care măsoară și aritmia, fiind dotat cu tehnologia HIRA!

Tu știi dacă ai aritmie? Japonezii au inventat un tensiometru care măsoară și aritmia, fiind dotat cu tehnologia HIRA!

de Daniela Ivan    |    11 Dec 2016   •   12:18
Tu știi dacă ai aritmie? Japonezii au inventat un tensiometru care măsoară și aritmia, fiind dotat cu tehnologia HIRA!

Peste 57% din cazurile de deces din România sunt direct sau indirect legate de problemele hipertensiunii, conform datelor oferite de World Life Expectancy. În baza unor date preliminare rezultate în urma măsurărilor tensiunii arteriale, 13% din populația hipertensivă din Romania prezintă și aritmii, însă doar 4% dintre cei afectați sunt conștienți de această condiție.  

Aritmia nu constituie o ameninţare la adresa sănătăţii. Unele aritmii însă pot provoca simptome îngrijorătoare sau chiar periculoase pentru viaţă. Acestea pot fi cauza afectării muşchiului cardiac, pot conduce la formarea de trombi și apoi la atac cerebral sau infarct.

Vestea bună este că din luna decembrie și pe piața din România poate fi găsit un  tensiometru nou, Sendo Advance 3. Dispozitivul are încorporată tehnologia japoneză HIRA (Heartbeat Irregularity Rate Analyzer), care are rolul de a analiza riscul creat de ritmul neregulat al inimii - aritmia.

HIRA urmăreşte apariţia aritmiei şi, după doar șapte măsurări, determină patru niveluri de risc: de la „Zero“ – totul este în regulă, până la „Nivelul trei“– se recomandă vizită la medic cât mai curând. Scopul acestei tehnologii este ca tot mai mulţi oameni să înţeleagă dacă suferă de aritmie, care este gradul de risc şi să poată lua măsurile necesare pentru a-şi proteja sănătatea şi viaţa.

Sendo Advance 3 еste un tensiometru sigur, care se poate utiliza uşor la domiciliu. Pentru a măsura nivelul tensiunii arteriale este necesară apăsarea unui singur buton, iar dispozitivul va porni. Acest lucru conferă comoditate, în special pentru persoanele în vârstă şi pentru cele care nu sunt familiarizate cu tehnica. De asemenea, dispozitivul este prevăzut cu indicatori ce semnalează o poziţionare inexactă şi incorectă a manşetei sau deplasarea în timpul măsurării, ceea ce poate conduce la o măsurare inexactă. Dispozitivul se prezintă pe piaţă într-o cutie special concepută pentru a fi cât se poate de bine protejat în cazul unei căderi nedorite.

 

×
Subiecte în articol: aritmie cardiaca japonia tehnologia hira