x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Uleiul de măsline extra virgin împotriva cancerului de colon

Uleiul de măsline extra virgin împotriva cancerului de colon

02 Oct 2019   •   22:54
Uleiul de măsline extra virgin împotriva cancerului de colon

Au fost descoperite mecanismele genetice prin care, între diferitele efecte benefice pentru sănătate ale unui condiment apreciat-uleiul de măsline, este capacitatea de a  preveni cancerul de colon.

Uleiul de masline extra virgin previne cancerul de colon. Aceasta decurge din virtuțile sănătoase ale unuia dintre cele mai populare condimente  tipice al dietei mediteraneene pentru mai mult de 60 de secole.

În plus, uleiul de măsline extra virgin este un aliment valoros, necesar pentru a reduce incidenţa multor tipuri de cancer, aşa cum a fost deja sugerat de mai multe studii. Cu toate acestea, încă nu au fost pe deplin înţelese mecanismele care stau la baza acestei acțiuni benefice.

Studiul realizat de prof. Mauro Maccarrone, profesor de biochimie la Universitatea Campus Bio -Medico de la Roma și de dr. Claudio D’ Addario, un cercetator in Biologie Moleculară la Universitatea din Teramo, a relevat acum mecanismul prin care uleiul reduce riscul de a dezvolta cancer de colon. Acestea arată modul în care uleiul de măsline este capabil să crească expresia genei supresoare tumorale CNR1. Acesta din urmă, la rândul său , exprimă un receptor foarte important pentru sănătatea organismului nostru, deoarece este capabil să adapteze mecanismele care stau la originea modificărilor genelor sensibile la factorii de mediu, cum ar fi dieta.

Rezultatele obținute de cercetătorii certificați domonsetrează o realitate: cantități adecvate de ulei de măsline extra virgin sunt importante pentru a reduce modificarile, alterările genetice legate de obiceiurile alimentare – mai departe, este şi mai bine  dacă acestui condiment îi adăugăm alţi nutraceutici, adică alimente cu anumite proprietăți benefice. O dietă adecvată poate ajuta la prevenirea cancerului, dar, de asemenea, alte boli comune , cum ar fi tulburările neurologice, obezitatea şi diabetul. Cancerul de colon apare, conform rezultatelor  statistice în 90% din cazuri  după vârsta de 50 de ani. Cum ajută, exact, uleiul de măsline?

...................

Citește mai departe AICI

×