x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Un fruct obișnuit al verii - ALIAT ÎMPOTRIVA CANICULEI. Află care sunt efectele lui uluitoare

Un fruct obișnuit al verii - ALIAT ÎMPOTRIVA CANICULEI. Află care sunt efectele lui uluitoare

29 Iul 2015   •   16:49
Un fruct obișnuit al verii - ALIAT ÎMPOTRIVA CANICULEI. Află care sunt efectele lui uluitoare

Cercetătorii din Chicago (SUA) au descoperit că acidul octanoic, conținut de acest fruct-etalon al verilor noastre, suferă o serie de transformări benefice, atunci când este mâncat pe timp de... caniculă.

Astfel, spun specialiștii americani, unele fragmente din acest acid se combină în sânge cu unii compusi organici ionizaţi, rezultând alcooli numiţi clioli, care pot pătrunde în lichidul cefalorahidian – LCR -, care hrăneste creierul. Acești compuși au ca ţintă unele zone din creier și anume hipotalamus, exact în zonele în care apar comenzile pentru răcirea organismului.

Este vorba de centrii hipotalamici ai termoreglării din creier, care sunt responsabili de acomodarea si supravieţuirea la temperaturi anormale pentru om sau la temperaturi extreme pozitive sau negative. Acești compuși rezultaţi din acidul octanoic conținut de acest fruct miraculos au capacitatea de a amplifica semnalele electrice ale mesajelor ce conduc la pierderea de căldură din organism.

Citește și TRUCURI CA SĂ ÎNVINGI CANICULA


Cu alte cuvinte, mâncând zilnic acest fruct fantastic, mai ales pe timp de cniculă, ne ajutăm organismul să facă față, eroic, supraîncălzirii.

Studiile arată că sub influenţa acestor substanţe conținute de fructul în cauză, crește transpiraţia, iar porii pielii se dilată, permiţând evacuarea apei. Apare dilatarea vaselor de sânge ale pielii pentru a permite sângelui foarte cald să cedeze căldură în mediu.

Efectul hidratant al acestui uct, cât si conţinutul bogat în minerale ce le înlocuiesc pe cele pierdute prin transpiraţie sunt doar câteva dintre aspectele care fac din el un adevărat medicament împotriva problemelor cauzate de caniculă.

Este de-a dreptul uluitor ce se întâmplă. Iar acestea nu sunt singurele reacții pe care le poate provoca parfumatul și deliciosul fruct la care facem referire! Dar înainte de a trece în revistă alte beneficii ale sale - mai ales la vreme de caniculă - să aflăm și cum se numește!

Citește mai departe pe ANTENA SATELOR




×
Subiecte în articol: canicula