x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Vindecări miraculoase în minele de aur - cum a fost descoperită terapia cu radon și de ce o româncă e „șeful” unui complex balnear unic în lume

Vindecări miraculoase în minele de aur - cum a fost descoperită terapia cu radon și de ce o româncă e „șeful” unui complex balnear unic în lume

03 Aug 2018   •   22:50
Vindecări miraculoase în minele de aur - cum a fost descoperită terapia cu radon și de ce o româncă e „șeful” unui complex balnear unic în lume

Terapia cu radon a făcut din Bad Gastein, stațiune balneară cunoscută încă de pe vremea romanilor, un loc căutat azi de tot mai mulți bolnavi, dornici să se tămăduiască. Apreciată vreme de aproape două milenii pentru apele ei termale, frecventată apoi secole de-a rândul de regii și de împărații Europei, de o jumătate de veac excelează și prin această terapie, care o face unică în lume. Românii aleg Bad Gastein pentru pârtiile de schi, iarna – puțini dintre ei au auzit de terapia cu radon; și mai puțini știu că fizioterapeutul-șef al Clinicii balneare Heilstollen este un medic român, originar din Mediaș. Se cuvine, deci, să punem alături toate informațiile pe care le-am cules, călătorind la Bad Gastein și, mai ales, experimentând terapia cu radon, sub atenta priveghere a doamnei doctor Elena Martea.

În orașul de la gura minelor de aur

Ieri, la Bad Gastein, Regele Carol I era pacient. Azi, o româncă e fizioterapeutul-şef
Când aurul Daciei n-a mai ajuns pentru a mulţumi toată lumea romană, gonacii Imperiului au trecut munţii, în Nord, chemaţi de legendele “pântecului de aur” al Alpilor. N-au găsit Cornul Abundenţei, dar nici capul nu şi l-au pierdut, întorcându-se la Roma cu vestea cea bună că, între Sönnblick şi Ankogel (pe Valea Gastein din Austria de azi ), “ceva aur ar fi”… Nu se ştie cât aur s-a extras, în Antichitate, din pântecele Alpilor austrieci, dar cert e că, în secolul al XVI-lea, după o lungă pauză medievală, “goana după aur” a fost reluată.

Celebrul Paracelsus a făcut, de altfel, în zonă, primele experienţe cu metalul rar, reuşind să-şi adjudece nu doar renumele de alchimist, ci şi pe cel de “invisible man”. Doar într-un singur an, 1557, arată dovezile istorice, din Valea Gastein au fost extrase peste 800 de kilograme de aur pur.

Mai târziu, spun alte documente, însuşi împăratul Franz Josef lua decizii, “la faţa locului”, privind extracţia de aur. În timpul său, s-a construit o cale ferată care ducea la Salzburg, s-au trecut sub protecţia statului izvoarele de apă termală şi, tot atunci, s-au pus bazele viitoarei staţiuni balneo-climaterice Bad Gastein, în jurul cascadei naturale înalte de 340 de metri; e staţiunea în care va sta, pe timpul verii, patru ani la rând, şi regele României, Carol I! Lumea elegantă de la începutul secolului al XX-lea a ales Bad Gastein, oraşul de la gura minelor de aur, drept loc de promenadă romantică.

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare

Helațioterapia – redescoperirea unei terapii din Egiptul Antic

Vindecările miraculoase ale lucrătorilor din galerii

Terapia cu radonSă ne întoarcem, însă, la munţii Alpi. Cel mai tare au fost scormoniţi Alpii Austriei de Vest (între Italia şi Germania) în timpul celui de-al doilea război mondial când, spre final, Hitler spera într-o minune care să-l salveze de la capitulare. Prospecţiunile au început în 1940 şi ele au mers pe vechile tuneluri de la Radhausberg, dar s-au deschis şi galerii noi, care ar fi trebuit să ducă la baza minereului. Presupunând că filonul de aur se află în partea de sus a muntelui, minerii au săpat dinspre bază, aproape vertical, încercând să ajungă la miezul de aur. Şi totuşi n-a fost un succes. N-a fost aur. Şi, oricum, nu din cauza aceasta Germania a pierdut al doilea război mondial.
 
Săpând, însă, galerii către inima muntelui, minerii au constatat că.................

Citește mai departe despre VINDECĂRILE MIRACULOASE, TERAPIA CU RADON și CLINICA HEILSTOLLEN

×