x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 10 metode simple și rapide de a te calma atunci când ai crize de anxietate

10 metode simple și rapide de a te calma atunci când ai crize de anxietate

de Anastasia Paul    |    11 Iul 2024   •   19:30
10 metode simple și rapide de a te calma atunci când ai crize de anxietate
Sursa foto: Hepta

Stilul de viață agitat și rapid, obiectivele multe și greu de realizat poate duce la crize deste de anxietate, și chiar la depresie.

Există însă câteva metode simple și rapide pentru calmarea atacurilor de panică.

1. Respiră adânc

Vorbește încet, inspiră adânc pe nas în timp ce numeri până la 4, expiră pe gură numărând tot până la 4. Acest exercițiu va încetini bătăile inimii și te ajută să te relaxezi.

2. Împământarea

Menține-ți mintea în prezent. De exemplu, identifică 5 lucruri pe care le poți vedea, 4 lucruri pe care le poți atinge, 3 sunete pe care le poți auzi, două mirosuri pe care le simți și un lucru pe care să îl poți gusta.

3. Relaxarea mușchilor

Încordează și apoi relaxează diferitele grupe de mușchi, începând cu degetele de la picioare și urcând în sus până la cap. Acest exercițiu ajută la eliberarea tensiunii și te ajută să te liniștești.

4. Meditație

Concentrează-te pe momentul prezent fără să judeci. Folosește o aplicație de meditație care să te ghideze sau practici de metidație care să te ajute să te eliberezi de gânduri.

5. Vizualizare

Imaginează-ți un loc sau o situație care îți inspiră pace și liniște, care să includă sunete, mirosuri, locuri. Acest lucru îți va distrage atenția de la lucrurile care te îmngrijorează și te ajută să te relaxezi.

6. Afirmații pozitive

Repetă propoziții care îți induc o stare de siguranță și calm, cum ar fi "Aceste sentimente vor trece", "Mă pot descurca", "Sunt bine".  

7. Activități fizice

Practcă exerciții fizice ușoare, cum ar fi plimbarea, întinderile sau yoga. Acestea eliberează endorfine care ajută la eliberarea naturală a stresului.

8. Hidratare

Bea apă! Deshidratarea poate induce simptome de anxietate, așa că menținerea unui nivel optim de lichide în corp ajută la o stare de bine.

9. Iubire

Discută cu prieteni sau membri ai familiei care îți oferă suport și siguranță. Uneori, doar exprimarea sentimentelor ajută la reducerea anxietății.

10. Folosește un obiect

Ține în brațe un obiect care te  face să te simți confortabil, cum ar fi o păturică moale, un obiect de pluș ori mingi antistres. Senzațiile tactile ajută la diminuarea stresului, potrivit businessinsider.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: calm anxietate panica