x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 5 exerciții simple pentru a ne menține în formă vara

5 exerciții simple pentru a ne menține în formă vara

de Larisa Eremia    |    09 Aug 2015   •   15:47
5 exerciții simple pentru a ne menține în formă vara
Sursa foto: Maridav/Getty Images/iStockphoto

Programul dezorganizat specific sezonului estival ne determină să neglijăm rutina de fitness. Prin urmare, vă recomandăm 5 modalități simple și eficiente de a face mișcare chiar și în concediu. Pentru a pune în practică următoarele sfaturi nu aveți nevoie de echipamente sofisticate și nici de foarte mult timp.

1. Plimbare. Deși pare banal și natural, mulți dintre noi nu mergem pe jos suficient. Ne grăbim, folosim mașina sau metroul sau poate e prea cald. În vacanță nu avem totuși nicio scuză și ar trebui să ne plimbăm cel puțin 30 de minute, pentru a explora împrejurimile și pentru a activa circulația sanguină.

2. Înot. Dacă veți înota cel puțin un sfert de oră în fiecare zi, în scurt timp veți observa diferența. Fiind unul din cele mai complexe sporturi, înotul ar trebui să fie obligatoriu în zilele toride de vară. Vă veți lucra brațele, picioarele și abdomenul. Dacă 15 minute vi se pare prea mult, începeți cu 7-8 minute de „antrenament” .

3. Alergare. Plaja este unul din cele mai bune locuri în care puteți practica jogging-ul, pentru că încheieturile (gleznele și genunchii) nu sunt supuse aceleiași presiuni ca atunci când alergați pe asfalt, de exemplu. Doar 20 de minute de alergare ușoară pe zi sunt suficiente pentru a ne menține în formă.

4. Burpees. Acest exerciții sunt printre cele mai eficiente pe care le putem realiza într-un timp scurt, presupunând o flotare, o ridicare a genunchilor la piept din poziția de flotare și o genuflexiune cu săritura. Se recomandă două serii de patru minute cu pauză de 2 minute. Burpee-ul nu necesită niciun fel de echipament și poate fi făcut oriunde.

5.Coarda. Dacă vreți ceva cu adevărat intens, 10 minute de sărit coarda sunt suficiente pentru o zi întreagă. În cazul în care nu aveți coardă, puteți imita mișcările, care vor părea astfel mult mai simple.
 

×