x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 6 modalități să îți îmbunătățești starea de spirit

6 modalități să îți îmbunătățești starea de spirit

21 Iun 2020   •   14:18
6 modalități să îți îmbunătățești starea de spirit
Sursa foto: fizkes/Getty Images/iStockphoto

Atunci când auzim cuvântul "fericit”, studiile arată că tindem să asociem această stare cu plăcerea, bucuria, mulțumirea, entuziasmul sau distracția.

Insa trebuie sa intelegem si cat de semnificative sunt experientele prin care trecem. Este necesar sa legam starile placute cu experientele motivante, iar dilema fericirii poate fi explicata in psihologia comportamentala prin faptul ca actiunile noastre influenteaza starea emotionala si nu invers.

Asadar, pentru a deveni cu adevarat fericiti, se cere sa facem lucruri care aduc fericirea dar si placerea de moment. Iata cateva moduri pentru a-ti imbunatati imediat starea de spirit.

1. Uita-te prin albumul foto

Selecteaza fotografii din copilarie, cu un animal drag, cu prieteni, cu familia – poze ce iti declanseaza bucuria. Apoi, denumeste cateva motive pentru care privitul acestor fotografii iti provoaca satisfactie. Iti amintesc de o experienta amuzanta sau sunt o sursa de fericire pe care ai avut-o in trecut?

Studiile indica faptul ca a te gandi la amintiri si experienta senzoriala ce te-a facut fericit atunci se transfera in prezent, facandu-te sa zambesti instantaneu.

2. Incepe-ti ziua cu o declaratie pozitiva, bazata pe fapte

.........................

Citește mai departe AICI

×