x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 7 lucruri mai puțin cunoscute despre vise, CE SE ÎNTÂMPLĂ CU NOI CÂND VISĂM

7 lucruri mai puțin cunoscute despre vise, CE SE ÎNTÂMPLĂ CU NOI CÂND VISĂM

20 Iun 2016   •   09:07
7 lucruri mai puțin cunoscute despre vise, CE SE ÎNTÂMPLĂ CU NOI CÂND VISĂM

Voiai să citești un articol despre semnificația viselor? Aici ai mai mult decât atât. Învăluite mereu în mister, visele reprezintă o componentă a vieții umane, dar si a animalelor, pe care nu putem să ne-o explicăm în totalitate. Imaginile și trăirile experimentate din timpului somnului există și se desfașoară, independent de voința noastră, uneori după tipare bine definite.

Mesajele transmise prin intermediul viselor ne fascinează și ne stârnesc adesea, curiozitatea. Deși mulți dintre noi interpretăm visele ca mesaje ale divinității, psihologia susține că acestea sunt o interpretare a dorințelor latente stocate în subconștient. Indiferent de maniera de abordare a viselor, ele comunică ceva despre noi și despre lumea înconjurătoare.

Te-ar mai putea interesa si:
Cum să-ți prepari singur un antibiotic natural
Atenție, FUMĂTORI: Aceste 6 alimente elimină NICOTINA din organism! 

Iată câteva lucruri mai puțin cunoscute despre vise:

1. Începând cu vârsta de 10 ani avem, în medie, între patru și șase vise în fiecare noapte. Ceea ce înseamnă între 1.460 și 2.190 de vise în fiecare an. Această realitate, tradusă în parametrii temporali, susține că o ființă umană petrece aproximativ 6 ani din viață visând (ceea ce înseamnă cam două ore pe noapte).

2. La cinci minute după ce ne trezim uităm jumătate din ceea ce am visat. Iar după zece minute uităm 90% din ceea ce am visat. Altfel spus: visăm de fiecare dată. Doar că, uneori, nu ne amintim că am visat.

3. Atunci când visăm, corpul nostru este “paralizat”. Mai exact, după primele 90 de minute ale somnului,...............

Află mai mult despre ce se întâmplă cu noi când visăm și semnificația viselor

×