x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Acrilamida, nocivă pentru rinichi

Acrilamida, nocivă pentru rinichi

de Nicoleta Catana    |    14 Mai 2008   •   00:00

Un consum ridicat de acrilamidă poate creşte riscul de cancer la rinichi cu peste 59%, sugerează un nou studiu efectuat în Olanda.

Un consum ridicat de acrilamidă poate creşte riscul de cancer la rinichi cu peste 59%, sugerează un nou studiu efectuat în Olanda. Aceasta este una din cele mai ample cercetări realizate pînă acum în ceea ce priveşte riscul de cancer. Acrilamida este o substanţă cancerigenă obţinută din amidonul provenit de la alimentele coapte, prăjite, fripte sau de la pîinea prăjită. Prima dată cînd substanţa a provocat panică printre specialişti a fost în anul 2002, cînd oamenii de ştiinţă de la Administraţia Alimentelor din Suedia au raportat un nivel alarmant de crescut de acrilamidă în produse, ceea ce nu era deloc în regulă pentru siguranţa consumatorilor.

 

×
Subiecte în articol: bun de consum