x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Activ pentru intestin

Activ pentru intestin

de Cristina Andreea Calin    |    28 Sep 2007   •   00:00
Activ pentru intestin

CE BEM, CE MĂNCĂMÂ
Bacteriile probiotice şi cele prebiotice din acest produs au un puternic efect sanogen asupra tubului digestiv, eliminănd bacteriile de putrefacţie, care sunt periculoase mai ales pentru colon.



CE BEM, CE MĂNCĂMÂ
Bacteriile probiotice şi cele prebiotice din acest produs au un puternic efect sanogen asupra tubului digestiv, eliminănd bacteriile de putrefacţie, care sunt periculoase mai ales pentru colon.Â


Activia fibre cu germeni de grău are in compoziţie "lapte pasteurizat, grău şi germeni de grău 1,7% (cu adaos de fibre alimentare-oligofructoză, colorant natural: extract de malţ, aromă), smăntănă, zahăr, lapre praf, fermenţi selecţionaţi de iaurt, ferment Bifidus Essensis". Valorile nutriţionale pentru un borcănel de 125 de grame sunt: "Valoarea energetică: 114 kcal (478 kj), proteine: 4,5 g, glucide 16,3 g, grăsime 3,4%, fibre alimentare 1,9 g, calciu 150 mg, 19% din doza zilnică recomandată (dzr)".


ANALIZĂ. Produsul analizat este preparat din lapte fermentat cu bacterii probiotice din genul Bifidus. Activia conţine şi bacterii prebiotice (oligofructoză), care susţin dezvoltarea şi colonizarea bacteriilor benefice Bifidus, produsul devenind astfel un aliment funcţional simbiotic, ne explică profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Prin compoziţia sa, Activia are un efect sanogen pronunţat asupra tubului digestiv, in special asupra microflorei din colon, eliminănd bacteriile de putrefacţie periculoase. In felul acesta, produsul exercită un efect favorabil asupra tranzitului intestinal. De asemenea, are capacitatea de a normaliza colesterolul seric, de a intări sistemul imunitar şi de a normaliza metabolismul, stimulănd procesele de dezintoxicare. De pe etichetă aflăm că produsul este o sursă de calciu necesară sănătăţii sistemului osos. Valoarea energetică este mică, aproximativ 114 kcal pentru o porţie de 125 g. Conţine o sursă de gluten şi una de lactoză, de care consumatorii sensibili la aceste două ingrediente trebuie să ţină cont.


CONCLUZII. In urma analizei produsului Activia, specialistul nostru a tras concluzia că poate fi consumat de toate categoriile de persoane. Excepţie de la această recomandare fac suferinzii de celiachie, din cauza conţinutului de glutens, şi persoanele cu intoleranţă la lactoză.
cristina.calin@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: bun de consum