x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ajutaţi-o pe Ştefana să se recupereze!

Ajutaţi-o pe Ştefana să se recupereze!

de Irina Munteanu    |    20 Dec 2012   •   20:59

“Sunt Zalincu Manuela din iaşi, am o fetiţă pe nume Ştefana-Cătălina, în vârstă de şase ani, diagnosticată cu tetrapareză spastistică. E o fetiţă cuminte, deşteaptă şi foarte iubitoare, mai ales cu sora ei cea mică. Facem recuperare de mulţi ani, mergem lunar la Spitalul de copii din Iaşi, avem şi câteva internări la Băile 1 Mai. Am operat-o la Chişinău, când avea trei ani. În urma acestei intervenţii, fetiţa a evoluat foarte bine, vorbeşte şi a început să facă singură câţiva paşi. Anul viitor, în martie, suntem din nou programaţi la Chişinău, pentru a doua operaţie. Această intervenţie ne costă 1850 de euro. Vă rugăm din suflet să ne ajutaţi să strângem suma necesară, pentru ca Ştefana să îşi revină şi să meargă singură”, ne scrie Mihaela Zalincu, mama Ştefanei.

După prima oepraţie, Ştefana a început să vorbească, să lege cuvintele în propoziţii. Reuşeşte să facă chiar şi şase paşi singură, dar nu are curaj să meargă dacă nu ştie că are pe cineva în spate. Merge şi afară, încălţată cu ghetuţele ortopedice. Dacă ar reuşi să-şi învingă teama, ar putea să  se mişte foarte bine. Ştefana ştie să numere, să numească toate culorile, să adune până la 10. “N-am dus-o la grădiniţă, pentru că nu sunt grădiniţe speciale, iar Ştefana trebuie mutată de către cineva dintr-un loc în altul. “Am vorbit cu educatoarea, i-am cumpărat culegeri, învăţăm acasă. Are o păpuşă care e bebeluşul ei, pe care îl îngrijeşte. Îşi doreşte ca Moş Crăciun să-i aducă un laptop tip ţestoasă, dar e prea scump pentru noi”, spune Mihaela Zalincu. Familia are un venit lunar de aproximativ 1800 de lei şi locuieşte cu chirie în oraşul iaşi.

Numărul de telefon la care o puteţi găsi este 0743 355 810. Puteţi dona în acest cont, deschis pe numele Nimiţanu Maria (bunica fetiţei), la BRD Gării, Iaşi, str. Silvestru, nr. 5: RO59BRDE240SV56168572400.

×