x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Alarmă falsă din Germania

Alarmă falsă din Germania

de Cristina Andreea Calin    |    22 Ian 2008   •   00:00

15:39 Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) nu a primit, până marţi la prânz, nici o notificare, inclusiv prin Sistemul Rapid de alertă al Uniunii Europene, privind intrarea în ţară a vreunei cantităţi de carne alterată, aşa cum informa un cotidian german.



Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) nu a primit, până marţi la prânz, nici o notificare, inclusiv prin Sistemul Rapid de alertă al Uniunii Europene, privind intrarea în ţară a vreunei cantităţi de carne alterată, aşa cum informa un cotidian german.

"Nu am primit nici un fel de notificare, până în acest moment, de la direcţiile de specialitate din ţară în legătură cu posibile neconformităţi la carne. Nici prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje care funcţionează la nivelul Uniunii Europene nu a fost semnalată o neregularizate", a declarat Alina Monea, şeful Biroului de presă al ANSVSA. Reprezentantul ANSVA a spus că autoritatea rămâne în continuare în alertă.


Pagina electronică a Die Zeit a relatat că Procuratura germană anchetează acuzaţiile formulate de angajaţii români ai unei fabrici de prelucrare a cărnii din Lohne, care au afirmat că aceasta procesează cu regularitate cantităţi mari de capete de porc descompuse. "Carnea era foarte stricată; trebuia să tai capetele de porc, dar mi s-a făcut rău şi am vărsat", a declarat unul dintre muncitorii de la BFZ Brägeler Fleischzerlegung GmbH. Conform Die Zeit, carnea stricată era amestecată cu carne de calitate şi era prelucrată numai în zilele de la sfârşitul săptămânii, pentru a evita controalele veterinare.

×
Subiecte în articol: bun de consum