x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Alcool oprit de la vânzare

Alcool oprit de la vânzare

02 Oct 2008   •   00:00

Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Bistriţa-Năsăud a oprit definitiv de la comercializare circa 1.500 litri de alcool, în care s-au găsit diferite particule în suspensie.

Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Bistriţa-Năsăud a oprit definitiv de la comercializare circa 1.500 litri de alcool, în care s-au găsit diferite particule în suspensie. Alcoolul era îmbuteliat în aproape 3.000 de sticle de plastic de 0,5 litri, iar producătorul era o firmă din Maramureş. Pentru că în urma analizelor de laborator s-a stabilit că particulele găsite în băutură nu puneau în pericol sănătatea consumatorilor, cantitatea de alcool a fost returnată producătorului, pentru reprocesare.

Potrivit inspectorului general adjunct al OPC Bistriţa-Năsăud, Lorica Şut, în total au fost verificaţi 11 agenţi economici, care comercializau băuturi spirtoase, dintre care cinci s-au ales cu amenzi în valoare de 5.000 lei.

 

Laptele chinezesc, interzis în Rusia

Rusia a interzis importul de produse chinezeşti conţinând lapte, pe fondul scandalului laptelui contaminat cu melamină, a anunţat marţi şeful serviciilor sanitare ruse, Ghennadi Onişcenko, relatează AFP.  “Situaţia neclară şi absenţa unei poziţii oficiale a statului chinez (în acest scandal) ne obligă să adoptăm măsuri extreme şi să interzicem toate produsele alimentare importate din China ce conţin lapte”, a declarat Onişcenko, citat de Ria Novosti. “Acestea sunt în special prăjituri, bomboane, peste 1.000 de produse”, a precizat acesta.

China face obiectul unui scandal ce s-a extins în mai multe ţări şi a atras interdicţii sau restricţii asupra importurilor de produse lactate chinezeşti.

×
Subiecte în articol: bun de consum