x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Alergii de primăvară. Ce trebuie să faci ca să le ții sub control

Alergii de primăvară. Ce trebuie să faci ca să le ții sub control

de Redacția Jurnalul    |    10 Apr 2024   •   09:15
Alergii de primăvară. Ce trebuie să faci ca să le ții sub control
Sursa foto: Unsplash.com

Primăvara aduce o problemă pentru mulți români, căci odată cu înflorirea naturii vine și coșmarul alergiilor. Polenul devine inamicul principal, aducând simptome neplăcute care afectează somnul și starea de bine.

Strănuturile repetate, nasul înfundat, mâncărimea ochilor - acestea sunt doar câteva dintre neplăcerile pe care le îndură cei afectați de alergii.

Specialiștii avertizează că alergiile nu au o vindecare definitivă, însă există modalități de a reduce simptomele.

Primul pas, spun aceștia, este consultul medical pentru identificarea cauzei precise a alergiei și a unui plan de tratament personalizat.

În lupta împotriva disconfortului, există câțiva pași esențiali de urmat. Închiderea ferestrelor în zilele cu vânt și folosirea aerului condiționat sau a purificatoarelor de aer sunt recomandate pentru a evita intrarea polenului în locuință.

Schimbarea regulată a filtrelor de aer și a filtrelor de aerisire contribuie, de asemenea, la eliminarea alergenilor din casă.

Spălarea imediată a hainelor purtate afară și să facem un duș sunt acțiuni importante pentru a elimina polenul de pe piele și păr.

Masca de protecție și ochelarii de soare devin aliați de nădejde, protejând căile respiratorii și ochii de intrarea alergenilor.

Clătirea căilor nazale cu soluție salină și evitarea fumului de țigară sunt alte măsuri recomandate pentru ameliorarea simptomelor.

În ciuda dificultăților, există strategii pe care cei afectați le pot adopta pentru a face față sezonului alergic cu mai puțin disconfort și a recâștiga bucuria primăverii, notează doc.ro.

×
Subiecte în articol: alergii de primavara