x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Alimentaţia influenţează viaţa

Alimentaţia influenţează viaţa

de Cristina Andreea Calin    |    Gabriela Berechet    |    12 Noi 2009   •   00:00

Fudaţia pentru o alimentaţie sănătoasă a organizat o conferinţă despre "Impactul alimentaţiei dezechilibrate asupra sănătăţii".
O temă importantă de discuţie a fost reprezentată de rolul grăsimilor în dieta noastră şi în mod special, cel al grăsimilor vegetale.

Din prezentările susţinute de participanţi s-a conchis că organismul are nevoie de grăsimi pentru a funcţiona corect, iar cele din surse vegetale sunt o variantă potrivită pentru o alimentaţie sănătoasă. Mai mult, s-a prezentat şi o reţetă de preparat margarina în casă, fără a fi nevoie de aditivi alimentari periculoşi. O altă temă majoră de discuţie au constituit-o antioxidanţii, rolul lor benefic fiind recunoscut de toţi cei prezenţi la conferinţă. O parte dintre discuţii s-au axat pe modul incorect de alimentaţie la diferite categorii de persoane. Dr Maria Moţa şi dr Flavia Dinu au explicat cum unele mame influenţează în mod negativ starea de sănătate a copilului, mâncând nesănătos în timpul sarcinii.

Educaţia populaţiei este cel mai important ingredient al unei alimentaţii sănătoase, aşa încât trebuie să ne îndreptăm atenţia către un echilibru zilnic între glucide şi lipide.

×
Subiecte în articol: bun de consum