x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Alimentaţie - Cum să ne hrănim sănătos

Alimentaţie - Cum să ne hrănim sănătos

de Nicoleta Catana    |    13 Mar 2008   •   00:00

Cititorii "Feliciei" se vor bucura săptămână viitoare de "Ghidul caloriilor, carbohidraţilor şi colesterolului" de Martha Schueneman, o carte despre informaţiile nutriţionale şi alimentele pe care le consumăm zilnic, apărută la Editura Litera Internaţional.



Cititorii "Feliciei" se vor bucura săptămână viitoare de "Ghidul caloriilor, carbohidraţilor şi colesterolului" de Martha Schueneman, o carte despre informaţiile nutriţionale şi alimentele pe care le consumăm zilnic, apărută la Editura Litera Internaţional.

Lucrarea oferă sfaturi despre cum să prepari carbohidraţii, grăsimile şi proteinele în cele mai sănătoase moduri şi dă reţeta unei diete echilibrate, fără însă a renunţa la alimentele care ne plac. De asemenea, în carte vom putea găsi tabele cu alimente şi conţinutul lor de calorii şi astfel vom şti care este aportul caloric pe care trebuie să îl consumăm zilnic în funcţie de vârsta, sexul şi genul de activitate pe care o avem zilnic.   


SFATURI. Autoarea cărţii ne atrage atenţia şi asupra faptului că o nutriţie corespunzătoare şi o alimentaţie sănătoasă nu se reduce numai la numărul de calorii şi că pentru a avea un organism puternic avem nevoie de o varietate de alimente hrănitoare. Dintre acestea enumerăm fructele şi legumele închise la culoare, cărnurile slabe şi peştele, lactatele, cerealele integrale, nucile şi anumite grăsimi. Trebuie ştiut că, pe de altă parte, pâinea albă, alimentele produse din cereale rafinate, dulciurile şi preparatele cu multă grăsime sunt nocive pentru sănătatea noastră.

×
Subiecte în articol: bun de consum