x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Amenzi pentru comercianţii de alimente

Amenzi pentru comercianţii de alimente

de Cristina Andreea Calin    |    10 Sep 2007   •   00:00

Inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Bistriţa-Năsăud au oprit de la comercializare aproape 400 de kilograme de produse, in urma controlului efectuat la 92 de agenţi economici din domeniul alimentaţiei publice şi al comerţului.

Măsura a fost luată din cauza faptului că aceste produse, in mare parte preparate din carne, aveau termenul de valabilitate depăşit sau erau păstrate in condiţii improprii. Din acest motiv, agenţii economici s-au ales cu 35 de amenzi de peste 43.000 de lei, dar şi cu 49 de avertismente.

Inspectorii OPC au verificat 20 de restaurante, 14 snack-baruri, şapte pizzerii, 11 fast-food-uri şi 40 de magazine şi supermarketuri, atăt din mediul rural, căt şi din cel urban. Cele mai multe amenzi au fost aplicate agenţilor economici din zona rurală, care au expus pe rafturi produse din carne expirate.

Inspectorii OPC au aplicat amenzi şi in Buzău, la aproape 70 la sută dintre firmele care se ocupă cu comercializarea păinii şi a produselor de panificaţie. La 22 din cele 34 de firme buzoiene cu acest profil, inspectorii OPC au retras de la comercializare 681 de kilograme de produse de panificaţie şi au aplicat amenzi in valoare totală de 23.000 de lei.

Directorul adjunct al OPC Buzău, Florin Grădină, a declarat că "cele mai multe abateri au fost semnalate in mediul rural şi au vizat lipsa de informare a clientului, cum ar fi denumirea produsului, denumirea producătorului sau termenul de valabilitate". Controlul a avut loc in perioada 1-9 septembrie şi a vizat modul de comercializare şi de informare asupra caracteristicilor păinii şi produselor de panificaţie.

×
Subiecte în articol: bun de consum