x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Antrenament pentru avansaţi

Antrenament pentru avansaţi

de Andrada Floria    |    25 Mar 2008   •   00:00

Persoanele care au deja condiţie fizică, cele care au trecut de faza în care oboseau după primul sfert de oră la sală ar trebui să crească treptat dificultatea exerciţiilor fizice.

Persoanele care au deja condiţie fizică, cele care au trecut de faza în care oboseau după primul sfert de oră la sală ar trebui să crească treptat dificultatea exerciţiilor fizice. Antrenorul de fitness Luiza Bucur, de la Naţional Fitness Center (Stadionul Progresul), arată că este necesar ca, după trei-patru săptămâni, să ne punem musculatura de pe tot corpul să lucreze, efectuând exerciţii din ce în ce mai solicitante. În acest fel rezultatele vor fi evidente într-un timp mai scurt decât dacă am păstra acelaşi nivel al exerciţiilor pe parcursul mai multor luni.

Este important de ştiut că pauzele între exerciţii  trebuie să fie foarte scurte, de aproximativ 30 de secunde. Cu cât ne odihnim mai puţin între două seturi de exerciţii, cu atât vom slăbi mai mult. Pauzele scurte ne menţin bătăile inimii la un ritm rapid, ceea ce ne ajută să ardem mai multe calorii.

×
Subiecte în articol: armonia trupului