x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Beneficiile îmbrățișărilor asupră sănătății

Beneficiile îmbrățișărilor asupră sănătății

08 Mai 2017   •   17:18
Beneficiile îmbrățișărilor asupră sănătății

În spatele unor momente, fie ele triste sau fericite este mereu nevoie de o îmbrățișare. Practic acest gest este cosiderat a fi uneori un medicament ideal pentru sufletul uman. Iată care sunt beneficiile aduse de o simplă îmbrățișarea asupra sănătății tale, scrie clicksanatate.ro.

Poate nu știai însă starea de bine din momentul în care ești îmbrățișat se datorează unor hormoni care se eliberează în organismul tău. Primul este cortizolul, considerat a fi hormonul stresului, care odată eliberat ajută la reducerea tensiunii arteriale prevenind astfel atacurile de inimă, iar cel de al doilea este oxitocina, hormonul iubirii.

Ajută la relaxarea musculaturii
Mușchii acumulează tensiuni pe parcursul întregii zile, ideal ar fi ca în momentul în care ziua se termină să poți beneficia de o mică îmbrățișare care să te ajute să te relaxezi mai bine și să te bucuri de un somn calitativ.
Nu este de mirare de ce atunci când primim un astfel de gest găsim puterea de a merge mai departe, calmul pentru a găsi soluții mai bune și apare sentimentul că nimic rău nu se mai poate întâmpla.

Efectele îmbrățișărilor au fost studiate și în anul 2015 pe un eșantion de 404 adulți și s-a observat astfel că cei care beneficiază des de astfel de momente sunt mult mai încrezători în forțele proprii, au o stare de spirit mult mai pozitivă și o atenție sporită.

×