ASPRU ● Legislaţia românească este foarte drastică
Verificările făcute de ANPC i-au făcut pe membrii patronatelor să ia atitudine faţă de ilegalităţile găsite în piaţă.
ASPRU ● Legislaţia românească este foarte drastică
Verificările făcute de ANPC i-au făcut pe membrii patronatelor să ia atitudine faţă de ilegalităţile găsite în piaţă.
Asociaţia Română a Cărnii (ARC) a precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că doreşte ca Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) să înteţească controalele printre producătorii de mezeluri. Mai mult, Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, a spus chiar că măsurile trebuie să meargă până într-acolo încât să se retragă licenţele de producţie, indiferent că este vorba despre producători mari sau mici. În concepţia acestuia, nerespectarea reţetei de fabricaţie este sinonimă cu frauda, ceea ce duce la dosar penal.
FALSURI. Minea a făcut referire la mărcile consacrate, spunând că "salamul de vară" trebuie să aibă acelaşi gust indiferent de unde îl cumperi. "Cine vrea să schimbe reţeta să schimbe şi denumirea. Să nu îi mai zică salam de vară, să îi zică salam Gigi, şi atunci este în regulă", a spus Minea. Mihai Vişan, preşedintele ARC, s-a declarat nemulţumit de faptul că în cadrul controlului ANPC s-au recoltat doar 87 de probe, ceea ce nu este chiar un eşantion reprezentativ. Cu toate acestea, ARC susţine în continuare aplicarea Ordinului 560 legat de calitatea mezelurilor, pentru că pe piaţa mezelurilor trebuie să existe o concurenţă loială. De aceea, Sorin Minea a accentuat ideea că aceste controale trebuie să fie făcute şi la magazinele de cartier care lucrează la negru. Mai mult, el a declarat că este imposibil să fie atâtea buticuri în neregulă şi nimeni să nu le vadă, pomenind în acest context şi de micile "cadouri" pe care inspectorii ANPC le primesc.
Verificările făcute de ANPC i-au făcut pe membrii patronatelor să ia atitudine faţă de ilegalităţile găsite în piaţă.
Asociaţia Română a Cărnii (ARC) a precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că doreşte ca Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) să înteţească controalele printre producătorii de mezeluri. Mai mult, Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, a spus chiar că măsurile trebuie să meargă până într-acolo încât să se retragă licenţele de producţie, indiferent că este vorba despre producători mari sau mici. În concepţia acestuia, nerespectarea reţetei de fabricaţie este sinonimă cu frauda, ceea ce duce la dosar penal.
FALSURI. Minea a făcut referire la mărcile consacrate, spunând că "salamul de vară" trebuie să aibă acelaşi gust indiferent de unde îl cumperi. "Cine vrea să schimbe reţeta să schimbe şi denumirea. Să nu îi mai zică salam de vară, să îi zică salam Gigi, şi atunci este în regulă", a spus Minea. Mihai Vişan, preşedintele ARC, s-a declarat nemulţumit de faptul că în cadrul controlului ANPC s-au recoltat doar 87 de probe, ceea ce nu este chiar un eşantion reprezentativ. Cu toate acestea, ARC susţine în continuare aplicarea Ordinului 560 legat de calitatea mezelurilor, pentru că pe piaţa mezelurilor trebuie să existe o concurenţă loială. De aceea, Sorin Minea a accentuat ideea că aceste controale trebuie să fie făcute şi la magazinele de cartier care lucrează la negru. Mai mult, el a declarat că este imposibil să fie atâtea buticuri în neregulă şi nimeni să nu le vadă, pomenind în acest context şi de micile "cadouri" pe care inspectorii ANPC le primesc.
Citește pe Antena3.ro