x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet CE BEM, CE MĂNCĂM - Brânză care ne fură calciul

CE BEM, CE MĂNCĂM - Brânză care ne fură calciul

de Cristina Andreea Calin    |    27 Sep 2008   •   00:00
CE BEM, CE MĂNCĂM - Brânză care ne fură calciul

Apetito Kidiboo este o brânză topită cu profil nutriţional dezechilibrat, cu exces de grăsimi de origine animală (31%), bogată în acizi graşi saturaţi aterogeni (provenind din brânză, smântână, unt, lapte praf).



Apetito Kidiboo este o brânză topită cu profil nutriţional dezechilibrat, cu exces de grăsimi de origine animală (31%), bogată în acizi graşi saturaţi aterogeni (provenind din brânză, smântână, unt, lapte praf).

De asemenea, produsul conţine o serie de aditivi alimentari bogaţi în fosfor (E450, E542), care dezechilibrează balanţa calciu-fosfor, împiedicând fixarea calciului în oase. Produsul are şi o densitate energetică foarte ridicată (319 kcal/100 de grame). Din aceste motive, produsul nu este recomndat copiilor şi nu poate fi comercializat în incinta şcolilor (conform Legii 123/2008). Caragenanul, E407, poate avea efecte negative asupra sistemului digestiv, avertizează profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi.

Brânza are surse de sodiu ascunse, grăsimi saturate animale ascunse, proteine din lapte alergene pentru persoanele sensibile. Concluzii: nu este indicată copiilor, adolescenţilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, celor cu densitate osoasă scăzută şi osteoporoză, supraponderalilor şi obezilor, celor cu maladii hepato-renale, cardio şi cerebrovasculare, suferinzilor de maladii neurodegenerative, de diabet, de cancer, celor cu celulită, celor cu alergii la componentele produsului.

Ingrediente: brânză grasă de vaci, smântână acră (27%), apă, unt, proteină din lapte, lapte praf, săruri de topire (citrat monosodic E331, pirofosfat de calciu E450, polimetafosfat R452), stabilizator E407 caragenan, corector de aciditate E330 acid citric, sare iodată, minerale din lapte, aromă de smântână (0,02%). Produs obţinut din topire. Grăsime în substanţă uscată minimum 70%. Conţinut la 100 de grame de produs: valoarea energetică 1.326 kj (319 kcal), proteine 8,0 g, glucide 2,5 g, lipide 31,0 g, calciu 128 mg = 16% DZR, vitamina A 0,176 mg = 22% din DZR.

×
Subiecte în articol: bun de consum