x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ce bem, ce mîncăm - Spumă aerată din coloranţi

Ce bem, ce mîncăm - Spumă aerată din coloranţi

de Cristina Andreea Calin    |    15 Sep 2008   •   00:00
Ce bem, ce mîncăm - Spumă aerată din coloranţi

Minicăpşuni din spumă de zahăr Marsh Mallow sînt un produs zaharos de tip aerat (spumă) pe bază de zaharuri cu index glicemic foarte ridicat (zaharoză, sirop de glucoză/ fructoză), gelatină din porc şi de vită şi o gamă întreagă de aditivi alimentari, coloranţi chimici de sinteză periculoşi pentru sănătate. Din această cauză produsul are un profil nutriţional extrem de dezechilibrat şi de stresant pentru întregul metabolism.



Minicăpşuni din spumă de zahăr Marsh Mallow sînt un produs zaharos de tip aerat (spumă) pe bază de zaharuri cu index glicemic foarte ridicat (zaharoză, sirop de glucoză/ fructoză), gelatină din porc şi de vită şi o gamă întreagă de aditivi alimentari, coloranţi chimici de sinteză periculoşi pentru sănătate. Din această cauză produsul are un profil nutriţional extrem de dezechilibrat şi de stresant pentru întregul metabolism.

Multitudinea de coloranţi chimici de sinteză azoici este incriminată în apariţia sindromului ADHD, a cancerului, mai ales în contextul în care zahărul este hrană pentru celulele canceroase. Mai mult, amidonul este un polizaharid care în tractusul digestiv se transformă în glucoză.

De asemenea, spuma are şi o densitate energetică foarte ridicată, aşa cum reiese din eticheta compoziţională.

În urma analizei rezultă că produsul nu este indicat copiilor, adolescenţilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor, obezilor, celor cu status proinflamator sistemic, celor cu sindrom metabolic, bolnavilor de cancer, celor cu sindrom ADHD, hipertensivilor, celor cu dislipidemie, hiperuricemicilor (gută), celor cu maladii neurodegenerative. Produsul este interzis diabeticilor.  

Ingrediente

Zahăr, sirop de glucoză/fructoză, apă, agent de gelifiere: gelatină alimentară, arome, coloranţi: E 102 – tatrazină, E 104 – galben de chinolină, E 122 – azorubină, E 124 – roşu ponceau, E 129 – eritrozină, E 131 – albastru patent, E 133 – albastru brillant, midon din porumb.

×
Subiecte în articol: bun de consum