x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ceaiul negru contra diabetului

Ceaiul negru contra diabetului

de Nicoleta Catana    |    04 Mar 2008   •   00:00

Polifenolii, substanţe care se găsesc în ceaiul negru, ar putea avea aceleaşi efecte cu insulina, fiind de ajutor la prevenirea diabetului, conform unui studiu realizat în Scoţia.



Polifenolii, substanţe care se găsesc în ceaiul negru, ar putea avea aceleaşi efecte cu insulina, fiind de ajutor la prevenirea diabetului, conform unui studiu realizat în Scoţia.

Unul din co-autorii studiului de la Universitatea din Dundee a declarat că în unele cercetări s-a arătat că un consum mai mare din acest lichid poate preveni anumite tipuri de cancer, poate determina scădearea în greutate şi nu în ultimul rând, ne poate proteja de boala Alzheimer. Toate acestea se datorează conţinutului de polifenol, care se găseşte în ceaiul negru între 3 şi 10%.

Cu excepţia apei, ceaiul este unul din cele mai populare băuturi la nivel mondial, dar, în ciuda acestui lucru, foarte puţină lume cunoaşte utilitatea biologică a ingredientelor ceaiului negru asupra organismului nostru.

Aproximativ 19 milioane de persoane suferă de diabet în Uniunea Europeană, adică 4% din populaţia totală, iar numărul se preconizează că va ajunge la 26 milioane până în 2030. În Statele Unite ale Americii persoanele care suferă de această boală sunt mai numeroase cu un milion.


×
Subiecte în articol: bun de consum