x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ciocolata, mai sănătoasă decăt fructele

Ciocolata, mai sănătoasă decăt fructele

de Nicoleta Catana    |    05 Noi 2007   •   00:00

Batonul de ciocolată este mai sănătos decăt două kilograme de mere, spune un studiu britanic. Cercetătorii care au descoperit un nou tip de ciocolată afirmă că acesta contribuie la creşterea cantităţii de antioxidanţi din organism, prevenind astfel o gamă largă de boli, de la maladii cardiace la cancer. Noul desert minune conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decăt alte mărci specializate in ciocolată sănătoasă. Un baton de ciocolată conţine, se pare, mai mulţi antioxidanţi decăt o jumătate de kilogram de varză de Bruxelles sau două kilograme de mere. In plus, se pare că are un gust deosebit de bun, existănd in variantele neagră, cu lapte, cu mentă şi cu portocale. Producătorul batonului spune că două pătrate de ciocolată asigură necesarul zilnic de antioxidanţi. O ciocolată normală din categoria celor descoperite de britanici, cu lapte, conţine 409 de calorii, in timp ce varianta neagră are doar 356. Alasdair McWhirter, editor al bestseller-ului "Foods that Harm, Foods that Heal", a declarat că oamenii trebuie să consume in continuare, zilnic, cinci porţii de fructe şi legume, pentru că acestea conţin fibre şi alţi nutrienţi care nu se găsesc in ciocolată.

×
Subiecte în articol: bun de consum ciocolata