x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet CONTROALE/Amenzi pentru comercianţi

CONTROALE/Amenzi pentru comercianţi

20 Ian 2009   •   00:00

În perioada 9-15 ianuarie 2009, inspectori ai Direcţiilor pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi a Municipiului Bucureşti au desfăşurat, la nivel naţional, acţiuni de control în unităţi cu profil agroalimentar.



Au fost controlate unităţi de fabricare a produselor de morărit şi panificaţie, a produselor de patiserie, unităţi de fabricare a produselor din cacao, ciocolată şi alte produse zaharoase, unităţi de depozitare a legumelor, fructelor şi seminţelor, unităţi de fabricare a băuturilor alcoolice şi răcoritoare, precum şi unităţi de comercializare a produselor alimentare de origine non-animală. În urma neregulilor constatate, au fost sancţionaţi 12 operatori economici din nouă judeţe. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 17.500 lei.

Sancţiunile au fost aplicate unităţilor care nu respectau condiţiile de igienă din spaţiul de depozitare şi prelucrare, cât şi pentru depozitarea necorespunzătoare a materiilor prime şi a produsului finit, pentru lipsa documentelor care atestă trasabilitatea produselor comercializate, lipsa certificatelor de calitate şi conformitate. De asemenea, au fost amendate şi unităţile unde s-au constatat nereguli cu privire la manipularea produselor alimentare, întreţinerea instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru. Controalele au vizat respectarea cerinţelor privind condiţiile de igienă şi funcţionare a unităţilor şi a spaţiilor în care sunt manipulate, prelucrate şi depozitate produsele, condiţiile de depozitare a legumelor şi fructelor, evidenţa documentelor, calitatea produselor destinate vânzării, precum şi verificarea trasabilităţii.

×
Subiecte în articol: bun de consum produselor