x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Controale la alimente intensificate în perioada Paştelui

Controale la alimente intensificate în perioada Paştelui

de Nicoleta Catana    |    19 Mar 2008   •   00:00

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va efectua în perioada premergătoare Paştelui controale în toate pieţele agro-alimentare, în unităţile de tăiere, procesare, depozitare, transport, valorificare şi de alimentaţie publică.

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va efectua în perioada premergătoare Paştelui controale în toate pieţele agro-alimentare, în unităţile de tăiere, procesare, depozitare, transport, valorificare şi de alimentaţie publică. Conducerea instituţiei a luat această măsură pentru a preveni apariţia toxiinfecţiilor alimentare în perioada Paştelui, când, în mod tradiţional, consumul de alimente creşte considerabil. Inspectorii ANSVSA vor verifica modul în care se produc, depozitează, transportă şi valorifică alimentele de origine animală şi non-animală.
Totodată, târgurile de animale sau punctele de sacrificare a mieilor, organizate de către administraţia pieţelor sau târgurilor, cu aprobarea primăriilor şi avizul direcţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, vor fi supravegheate pe toată durata funcţionării acestora.

 

Personalul de specialitate va verifica documentele care atestă provenienţa şi salubritatea, precum şi condiţiile de depozitare şi comercializare a produselor de către particulari în pieţele agro-alimentară. Produsele alimentare care nu se încadrează în parametrii de salubritate stabiliţi de legislaţia în vigoare vor fi retrase de la comercializare, iar vânzătorii, sancţionaţi. Şi inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) vor verifica, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, comercianţii de produse alimentare şi nealimentare.

×
Subiecte în articol: bun de consum