Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi a demarat marţi un control în reţeaua unităţilor de abatorizare şi procesare a cărnii din judeţ.
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi a demarat marţi un control în reţeaua unităţilor de abatorizare şi procesare a cărnii din judeţ. Purtătorul de cuvânt al DSVSA Mehedinţi, Traian Mariţoiu, consideră că acţiunea respectivă va dura patru zile, timp în care vor fi verificate toate cele patru entităţi economice specializate în sacrificarea animalelor şi fabricarea produselor din carne care se valorifică pe pieţele din Mehedinţi şi alte zone ale ţării.
“În scopul prevenirii toxiinfecţiilor alimentare, a îmbolnăvirii cetăţenilor consumatori de carne, urmărim, în primul rând, modul în care se implementează programele sanitar-veterinare impuse de normele europene şi asumate de fiecare agent economic. În cazul în care vom descoperi carne şi produse expirate, sau vom constata că nu sunt respectate regulile de igienă, vom trece la sancţiuni severe”, a precizat Mariţoiu.
În judeţul Mehedinţi, medicii veterinari monitorizează lunar sacrificarea a 100 capete bovine şi testează calitatea celor 90 tone carne procesată.