x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Copii din Bulgaria infestaţi cu listeria

Copii din Bulgaria infestaţi cu listeria

de Nicoleta Catana    |    12 Feb 2008   •   00:00

Aproximativ 1.300 de copii din mai multe oraşe din sudul Bulgariei vor fi examinaţi medical după ce au consumat lapte infestat cu bacteria “Listeria monocytogenes” la grădiniţele din zonă

Aproximativ 1.300 de copii din mai multe oraşe din sudul Bulgariei vor fi examinaţi medical după ce au consumat lapte infestat cu bacteria “Listeria monocytogenes” la grădiniţele din zonă, relatează novininte.com. Produsul aparţine companiilor Euromeat şi Milk EOOD, care au fost sancţionate la sfârşitul lunii ianuarie pentru nerespectarea regulilor sanitare, informează autorităţile bulgare.

Listeria este o bacterie foarte periculoasă, mai ales pentru copii, vârstnici, persoane cu sisteme imunitare slăbite şi femei însărcinate. Listerioza este o afecţiune rară, infecţioasă, produsă de o bacterie numită “Listeria monocytogenes”, care se transmite de obicei la oameni prin produse alimentare contaminate, lapte insuficient pasteurizat sau brânză (însă cel mai adesea germenele se găseşte în carnea gătită insuficient şi în produsele lactate). În unele cazuri germenul a fost transmis prin contact direct cu alte persoane infectate sau animale. Diagnosticarea promptă şi tratamentul bolii sunt necesare, pentru a evita apariţia unor complicaţii severe ale bolii.

×
Subiecte în articol: bun de consum