x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Copiii britanicii se hrănesc necorespunzător

Copiii britanicii se hrănesc necorespunzător

de Nicoleta Catana    |    03 Iul 2008   •   00:00

Mîncarea servită în parcurile tematice, în centrele de distracţii şi în parcurile naţionale este foarte nocivă pentru copii din cauza nivelului prea mare de grăsimi, sare, zahăr şi proteine conţinut, potrivit autorităţilor guvernamentale britanice.

Mîncarea servită în parcurile tematice, în centrele de distracţii şi în parcurile naţionale este foarte nocivă pentru copii din cauza nivelului prea mare de grăsimi, sare, zahăr şi proteine conţinut, potrivit autorităţilor guvernamentale britanice.

Autorităţile din domeniul mediului şi comerţului au inspectat 397 de feluri de mîncare destinate copiilor cu vîrste cuprinse între şapte şi zece ani, comercializate în 220 de centre de divertisment. Nici unul din felurile de mîncare inspectate nu respecta recomandările pentru o dietă mai sănătoasă propuse de School Food Trust (SFT) în vederea reducerii obezităţii în rîndul copiilor britanici. Potrivit raportului, unele feluri de mîncare conţineau niveluri “şocante” de grăsimi, sare şi zahăr, cele mai nesănătoase avînd de patru ori mai multe grăsimi decît limita maximă impusă de SFT ­ 20,6 pe gram. Unul dintre felurile de mîncare analizate conţinea chiar 45,6 grame de grăsime saturată, de şapte ori peste limita SFT ­ 6,5 pe gram. Cu toate că raportul nu conţine numele instituţiilor inspectate, în material se precizează că mîncarea servită în parcurile tematice este mult mai nesănătoasă decît alimentele comercializate în parcurile naţionale, muzee şi centrele de distracţii.

 
MĂSURI. În Marea Britanie, unul din 10 copii cu vîrsta medie de şase ani suferă de obezitate, în contextul în care numărul copiilor obezi s-a dublat din anul 1982. În această situaţie, autorităţile guvernamentale locale recomandă reprezentanţilor parcurilor de distracţii să ofere posibilitatea părinţilor de a alege produse sănătoase pentru copiii lor. Printre sugestiile incluse în raport se numără crearea de facilităţi pentru furnizarea apei gratuite împreună cu băuturile răcoritoare sau reducerea cantităţii de alimente prăjite din meniuri. Un reprezentant guvernamental a declarat că, în Marea Britanie, calitatea vieţii se află în pericol, iar durata de viaţă se poate reduce din cauza problemelor de greutate ale multor persoane tinere. În cazul în care nu sunt luate măsuri de către producători sau comercianţi, ţara se va îndrepta vertiginos către titlul de capitala grasă a lumii, a completat acesta.

×
Subiecte în articol: bun de consum