x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cum se culeg și se usucă florile de tei. Efecte extraordinare asupra sănătății

Cum se culeg și se usucă florile de tei. Efecte extraordinare asupra sănătății

de Redacția Jurnalul    |    30 Iun 2023   •   22:15
Cum se culeg și se usucă florile de tei. Efecte extraordinare asupra sănătății
Sursa foto: antena1

Florile de tei au gust dulce și miros plăcut iar beneficiile lor asupra sănătății sunt extraordinare.

Arborii de tei se găsesc peste tot în jurul nostru și ne încântă primăvara cu mirosul extraordinar al florilor. Însă pentru a le culege este bine să căutăm copaci care se află departe de zonele urbane, poluate, cu trafic intens. 

Mai mult, trebuie să știm cum să adunăm florile și să le usucăm, astfel încît să ne bucurăm de aroma și mirosul lor.

Prin urmare, acestea trebuie culese doar atunci când vremea este uscată, să nu fie ploaie ori umezeală. Verifică dacă pe flori există diverse insecte ori paraziți.

Florile se pun apoi pe hârtie la uscat, răsfirate, astfel încât să se poată usca. Sunt gata să fie preparate după circa 3 zile.

Beneficii asupra sănătății

Ceaiul de tei ajută la liniștirea sistemului nervos inducând o stare de bine deoarece florile conțin ulei esențial care are  efect aromoterapeutic de calmare și relaxare. Totodată conțin compuși antiinflamatorii și guercitină, un antioxidant puternic, taninuri astringente și mucilagii cu efect calmant.

De asemenea, florile de tei sunt folosite în scop terapeutic, atât de către medicina științifică, cât și de cea tradiționala.

Însă acestea sunt folosite și în produsele cosmetice datorită conținutului de flavonidele și glicozide. Flavonidele sunt antioxidanți iar glicozidele sunt monozaharide care pot reține apa. Astfel că tratamentele de îngrijire pe bază de tei ajută la regenerarea țesutului și calmează ochii inflamați. 

Loțiunile și cremele care conțin tei tratează cuperoza dar sunt benefice și împotriva ridurilor datorită antioxidanților pe care îi conțin. Totodată, infuzia din ceai de tei ajută la reducerea ridurilor, calmează și relaxează tenul, fiind recomandat mai ales pentru cel uscat și obosit, potrivit dcnews.ro. 

Este recomandată folosirea cosmeticelor din flori de tei dimineața și seara.

 

 

 

×
Subiecte în articol: ceai tei sanatate